45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп, който се бори за

...
45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп, който се бори за
Коментари Харесай

Тръмп заплаши, че ще отстрани от МАГА всеки, който подкрепя Ники Хейли

45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се бори за номинацията на Републиканската партия за президентския пост, заплаши, че ще отлъчи вечно от своето неофициално придвижване MAГA (MAGA - Make America Great Again, Направете Америка още веднъж велика) всеки, който продължи да спонсорира предизборната акция на неговата съперничка Ники Хейли, предадоха NBC News и " Фокус ".

" Всеки, който направи " принос " към Birdbrain ( " птичи мозък ", прякорът, който Доналд Тръмп употребява, когато приказва за Ники Хейли), ще бъде дефинитивно изключен от лагера MAГA от в този момент нататък. Не ги желаеме и няма да ги приемем ", написа някогашният президент на Съединени американски щати на страницата си в обществената мрежа Truth Social.

В отговор на посланието на Доналд Тръмп Хейли прикани своите поддръжници да създадат подаяние посредством специфичен портал, линк към който тя разгласява на страницата си в Х. Тя означи, че акцията ѝ е събрала 1 млн. $ в границите на 24 часа след първичните избори в Ню Хемпшир.

Първичните избори за президентската конкуренция през 2024 година в американския щат Ню Хемпшир се организираха на 23 януари. Според резултатите от преброяването Доналд Тръмп завоюва първичните избори на републиканците с съвсем 55% от гласовете. Неговата съперничка Ники Хейли е подкрепена от 44% от гласоподавателите. Президентските избори в Съединени американски щати ще се проведат през ноември.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР