45-и ден на войната в Украйна. Украинските власти призоваха цивилните

...
45-и ден на войната в Украйна. Украинските власти призоваха цивилните
Коментари Харесай

Над 50 са вече жертвите от ракетния удар срещу гара за евакуация в Краматорск

45-и ден на войната в Украйна. Украинските управляващи приканиха цивилните в Луганск неотложно да го изоставен, болести скупчването на съветски войски за идна атака. Над 50 са към този момент жертвите от ракетния удар против гара за евакуация в прилежащия Краматорск.

Русия отхвърля отговорност, само че украинският президент Зеленски прикани за " корав световен отговор ". Той одобри през днешния ден в Киев английският министър председател Борис Джонсън. Англия ще достави на Украйна 120 бронирани коли и нови противокорабни ракети и ще даде гаранции за спомагателни 500 милиона $ заем за Киев от Световната банка, разгласи Даунинг стрийт. Островът ще улесни и украинския импорт.

Необявеното посещаване на Борис Джонсън в Киев и срещата му с Володимир Зеленски е демонстрация на взаимност с украинския народ, разгласи Даунинг стрийт. Островът ще даде на Украйна още отбранителни оръжия и ще работи с сътрудниците от Г-7 против всеки дирек на съветската стопанска система, разгласи по-рано английският министър председател.

Володимир Зеленски одобри през днешния ден в Киев и австрийският канцлер Карл Нехамер на фона на предстоящата съветска атака в източна Украйна.

" Големи съветски сили с техника се струпват в източна и Южна Украйна. Въоръжени лица, които се готвят да окупират още една част от нашата територия. Това ще бъде сложна борба, само че ние имаме вяра в нашата победа. Готови сме да се бием и по едно и също време да търсим дипломатически решения за завършек на тази война ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Русия е поверила командването на военните интервенции в Украйна на военачалник Александър Дворников, управлявал ударите на Москва в Сирия, разгласи БиБиСи. Губернаторът на Луганск оповестява за зачестили съветски обстрели. По негови данни към една трета от популацията към момента не е напуснало региона и остава под риск.

За през днешния ден са контрактувани 10 филантропични коридора за евакуация на цивилни, в това число един при обкръжения Мариупол. Председателят на Еврокомисията фон дер Лайен посети всеобщия гроб, открит в Буча на фона на ракетния удар против гарата за евакуация в Краматорск, откъдето се оповестява за възходящ брой жертви.

Тя означи, че инстинктът ѝ приказва за военни закононарушения на съветските сили, само че уточни нуждата от следствие. Русия твърди, че ударът в Краматорск е нанесен с ракета, употребена единствено от украинската войска.

" Според мен съветският удар беше за всяване на суматоха, тъй че да останат повече хора. Целта е след завладяване на региона да има допустимо най-вече хора, които да бъдат употребявани като жив щит. Така беше и в Северодонецк. Между другото, вършат го и двете страни. В Северодонецк имаше оръдия по покриви и учебни стадиони ", добави Серхий Биденко, евакуиран.

Европейският съюз приключи достъпа на камиони с регистрация в Русия и Беларус, заяви ТАСС. Засега изключение се прави за медицински, фармацевтични артикули, хранителни артикули, пшеница, енергоносители и цветни метали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР