45-годишният Александър Радев от София, обвинен в умишленото убийство на

...
45-годишният Александър Радев от София, обвинен в умишленото убийство на
Коментари Харесай

Сашо, убил съпруга си Андреас в Стамболийски: Обичах го, но беше домашен насилник


45-годишният Александър Радев от София, упрекнат в умишленото ликвидиране на брачна половинка си Андреас Ропел, се изправя пред окръжния съд в Пловдив, откакто прокуратурата внесе обвинителния акт.

Според обвиняването на 4 май т.г. Радев намушкал смъртоносно Ропел след разгулен скандал в дома им в град Стамболийски.

Двамата имали подписан брак през 2020 година в Германия. Въпреки законния съюз на двойката те постоянно се карали. Стигало се и до физическа разпра.

Първо мъжете свили фамилно гнездо в София, само че на 3 май т.г. се преместили в наследствена къща на Радев в Стамболийски.

Взели и домашните си любимци - декоративно прасе, 2 кучета и 8 котки. На идващия ден ходили на пазар, след това се прибрали и седнали да си пийнат. Под въздействие на алкохола се скарали и почнали да се дърпат, удрят и нараняват.

Според прокуратурата Александър Радев непринудено решил да умъртви Андреас Ропел, взел нож и го намушкал. После осъзнал какво е направил и се обадил на телефон 112. Отишъл дружно с ранения си брачен партньор в болничното заведение, само че там германецът умрял.

“Имаме брак в Германия. Андрей, аз по този начин го назовавам, си беше домакински принудител. 30-40 пъти съм викал полиция. Аз не съм килърът на Андрей, а индивидът, който извика Бърза помощ и го закара в болничното заведение ”, съобщи Радев пред окръжния съд в Пловдив, когато се гледаше мярката му за неотклонение.

И описа, че в ареста не може да мигне, тъй като, затвори ли очи, все германецът е отсреща му.  “С такива връзки хората в България доста не са привикнали. Андрей ми беше брачен партньор и най-обичаното от мен творение ”, добави той. Радев се опита да излезе на независимост и с различен мотив.

“Дори и под домакински арест желая да изляза. Не зная какво става с децата ми, има ли кой да ги храни ”, изясни той.

“Наричате животните си деца, по този начин ли ”, попита арбитър Екатерина Роглекова. “Да ”, отговори Александър.

След задържането на Радев отбраната му твърдеше, че е сбъркана правната подготовка на закононарушението, тъй като ставало дума за неизбежна защита – когато се скарали, Андреас Ропел първи извадил нож.

Въпреки всички тези доводи Александър Радев е в ареста от деня на гибелта на брачна половинка си, а и след привършване на следствието обвиняването си остана в съзнателно ликвидиране. Наказанието за това е затвор от 10 до 20 години.

Мъжът е осъждан за палеж и към този момент е оправдан. По делото има данни, че той е проявявал експанзия и преди съдбовната дата - не към Андреас, а към други хора.

Александър Радев се показа пред съда като композитор, а информация на “24 часа ” сподели, че измежду записаните създатели има човек със същото име. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР