45-годишна жена от София е пребита от мъжа, с когото

...
45-годишна жена от София е пребита от мъжа, с когото
Коментари Харесай

45-годишна жена е пребита до смърт с бокс. Дъщеря ѝ: Той каза, че ѝ е ударил само един шамар

45-годишна жена от София е пребита от мъжа, с който живее и негов комшия. Случаят е от 24 юни и завършва съдбовно. Жената е умряла в болничното заведение без да пристигна в схващане. Връзката сред насилника и жертвата е почнала след запознанство в обществените мрежи и е траяла единствено към два месеца.

" Той сподели по телефона, че ѝ е блъснал единствено един пестник. Влязохме вътре в жилището и майка ми лежеше на леглото гола, покрита с един чаршаф, посинена, двете ѝ очи не се виждаха с кръв от устата ", споделя дъщерята на жертвата Габриела Манолова.

24 юни, късният следобяд. Габриела отива да вземе майка си Христинка от вкъщи на мъжа, с който 45-годишната жена живее неотдавна. Въпреки шока от видяното Габриела първо извикала полиция.

" Те извикаха Бърза помощ. Дойде един екип. Дойде втори екип, затвориха вратата. Само ги попитах дали е жива, още там. Те споделиха, че е доста зле, че е в безсъзнание, че е в кома изпаднала. Това е фотографията на Росен, където майка ми живееше с него. Това е фотографията на Николай ", споделя още щерка ѝ.

" Двамата са привлечени като обвинени за съучастничество. А точно за това, че са създали опит съзнателно да причинят гибелта на потърпевшата, посредством нанасяне на удари с ръце и с железен бокс ", сподели Десислава Петрова, зам. градски прокурор на София.

Росен е арестуван незабавно, а часове по-късно белезниците щракват и върху ръцете на Николай. Разследващите откриват, че двамата дружно са пребили Христинка, като с поредност от мощни удари в региона на главата и лицето са ѝ предизвикали тежка черепно-мозъчна контузия. Още на 24 юни вечерта лекарите в " Пирогов " по неотложност оперират 45-годишната жена и не престават да се борят за живота ѝ дни наред.

" Много е зле споделяха докторите, няма никаква функционалност на живот, никакви реакции няма. 18 дни беше в кома и на 12 юли ми се обадиха сутринта, че е умряла ", споделя още Габриела Манолова.

Връзката сред Христинка и Росен Косев почнала в края на февруари, след запознанство във Facebook група.

" За мен беше изненадващо, че тя отиде да живее при него. Първото нещо, което мен ме тормози, беше това, че някъде месец и половина след тяхната връзка той я накара да напусне работа, тъй като изкарвал задоволително пари, с цел да може да я устоя ", споделя другарка на жертвата Мариана Гугалова.

Оказва се обаче, че това е чест капан, в който насилниците вкарват жертвите, с цел да ги управляват напълно. " Обикновено и доста постоянно се подхожда посредством обявление на любов, на грижа. Деклариране, че всичко се прави, тъй като той е обезпокоен за нея, да не ѝ се случи нещо. Заради това се упражнява надзор върху метода на напредване на потърпевшата, върху нейните връзки ", сподели още Десислава Петрова, зам. градски прокурор на София.

Христинка даже не е подозирала, че Росен Косев има богато престъпно досие. Осъждан е общо пет пъти. За кражба още като малолетен, по-късно за шофиране след приложимост на алкохол, за обир и за нелегално владение на оръжие. Разследващите са открили, че на съдбовния 24 юни, преди да извика щерка ѝ, Косев деликатно почистил целият апартамент.

" Всичко беше изчистено. Всичко. Нямаше кръв, нямаше - тъй като има, споделиха ми, че е с три - четири избити зъба, кръв на никое място не сме видели. Само само в банята на сифона долу ", споделя дъщерята на жертвата пред Българска национална телевизия. 

Въпреки това проверяващите съумяват да съберат доказателства. А в жилището на втория арестуван Николай Давидков е открит и боксът, с който са нанасяни част от ударите върху Христинка. Предстои да излезе съдебномедицинската експертиза за гибелта на дамата, с цел да може на Косев и Давидков да бъде повдигнато по-тежкото упрекнати за съзнателно ликвидиране. Двамата са в ареста след решения на Софийския градски и Софийския апелативен съд.

" Искам правдивост, желая. Искам да си понесат наказването. Друго не желая ", споделя Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР