45-годишен мъж е бил арестуван по подозрение, че се е

...
45-годишен мъж е бил арестуван по подозрение, че се е
Коментари Харесай

Мъж опита да открадне Магна харта от катедрала във Великобритания

45-годишен мъж е бил задържан по съмнение, че се е опитал да открадне автентично копие на " Магна Харта " от 1215 година от катедралата в град Солсбъри в южната част на Англия, оповестиха от локалната полиция, представени от " Ройтерс ".

Алармите са се задействали, когато опитът за кражба е бил изработен нощес да се разбие стъклената кутия, съдържаща скъпата средновековна харта.

" Човек, съвпадащ с описанието, обещано от очевидци, е бил задържан по съмнение за опит за кражба, владеене на нападателно оръжие и престъпни вреди ", показаха от полицията в Уилтшър в изказване.

Пергаментът, един от единствено четирите истински екземпляра, които към момента са оживели, не е бил развален при случая, прибавиха от полицията.

Един от най-важните ръкописи в британската история, Магна Харта е харта на правата на жителите, ограничаваща случайната власт на средновековните крале, която с изключение на всичко друго подсигурява правото на обективен правосъден развой.

Крал Джон се съгласява да сложи печата си върху документа през юни 1215 година покрай Уиндзор, западно от Лондон като средство за преустановяване на въстанието на бунтовниците

King John agreed to place his seal on the document in June 1215 at Runnymede near Windsor, west of London, as a means of ending an uprising by rebel barons.

Крал Джон се съгласява да сложи щемпел върху документа през юни 1215 година в Runnymede, покрай Уиндзор, на запад от Лондон, като средство за преустановяване на въстание от бунтовници лордове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР