45-годишен бивш полицейски служител, обвиняем за това, че поискал и

...
45-годишен бивш полицейски служител, обвиняем за това, че поискал и
Коментари Харесай

Полицай от Варна отива на съд за подкуп

45-годишен някогашен полицейски чиновник, обвинен за това, че изискал и взел рушвет, ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна.

Обвиняемият по линия на служебните си отговорности познавал разнообразни лица от престъпния контингент и общувал с тях в качеството си на контрольор от ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна по отношение на разнообразни следствия и инспекции. Освен това той разполагал с информация по отношение на планувани дейности на полицията по предварителна защита на разнообразни закононарушения.

В хода на следствието по случая, било открито, че в интервала от 1 юни 2022 година до 5 юли 2022 година 45-годишният мъж изискал от престъпно проявено лице рушвет в размер на 2500 лв., като против това заречен да му дава информация за планувани полицейски интервенции. Тъй като това било в полза на проявения, той се съгласил да изплати сумата. На 5 юли 2022 година той предал сумата от 550 лв. на полицейския чиновник.

Междувременно престъпно проявеният алармирал способените органи на Министерство на вътрешните работи за поискания му рушвет. По случая било формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Били подхванати голям брой дейности по доказване и документиране на закононарушението. Парите, които проявения предал на длъжностното лице, били белязани.

Малко откакто взел сумата В.Р. бил арестуван. Той бил притеглен към наказателна отговорност и отхвърлен от работа.

Предстои делото против обвинения да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от три до 10 години, санкция до двадесет хиляди лв. и отнемане от права да заема избрана държавна или социална служба, както и да упражнява избрана специалност или активност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР