45 депутати в сегашния парламент са избрани с преференции, при

...
45 депутати в сегашния парламент са избрани с преференции, при
Коментари Харесай

В редиците на ГЕРБ има най-много преференциално избрани народни представители

45 депутати в настоящия парламент са определени с преференции, при 16 от тях номерът на бюлетината съответствува с номера им в партийната листа.В редиците на ГЕРБ има най-вече преференциално определени – 24 народни представители, в Българска социалистическа партия са 18, а при Патриотите и ВОЛЯ има по един. В Движение за права и свободи депутати с преференции няма.

Причината е, че единственият, определен с преференциален избор, който не се отхвърли от мястото си в Народното събрание, беше изключен от групата и остана самостоятелен.

Депутатът Ангел Исаев влезе в Народното събрание от листата на Движение за права и свободи в Бургас, само че с помощта на преференциален избор. Тъй като Движение за права и свободи не толерира пренареждането на листите с преференциален избор, а Исаев не се отхвърли от мястото си в Народното събрание, той беше изключен от парламентарната група и се води самостоятелен народен представител. Няма импортиран нито един законопроект, публично няма питания, към момента не е приказвал от трибуната на Народното събрание, оповестява БТВ.

Още при избирането на кабинета "Борисов ", Исаев гласоподава не с Движение за права и свободи - партията, от която е определен, а с ГЕРБ. Програмата на Движение за права и свободи и програмта на ГЕРБ не се разграничават кой знае какъв брой доста, изясни самостоятелният народен представител. Изказванията на Ангел Исаев от трибуната на Народното събрание са нула. Толкова са и заложените от него въпроси към министри. Няма законови начинания, не взе участие в парламентарни комисии. Депутат е от две години.

Исаев има приблизително обучение и експертиза в региона на публичното хранене и като строителен механик. Казва, че в този момент учи История във Великотърсновския университет и че владее български, турски и съветски език. Член е на групите за другарство с Дания, Палестина и Колумбия. Исаев твърди още, че подарява парите от депутатската си заплата. Ангел Исаев споделя, че депутатството му не е плод на феномена 15/15, а множеството хора, които са дали своят вот умишлено с преференция за него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР