44-ото Народно събрание прие декларация за Северна Македония и Албания,

...
44-ото Народно събрание прие декларация за Северна Македония и Албания,
Коментари Харесай

Приеха декларацията за Македония и Албания

44-ото Народно заседание одобри декларация за Северна Македония и Албания, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". " За " декларация гласоподаваха 129 народни представители, " срещу " - 4 и " въздържали се " - 1, с което тя бе призната. Народните представители поддържаха редационната корекция на водача на НФСБ Валери Симеонов в декларацията за възобновяване на българските военни гробища в Македония.

Проектът на декларация бе входиран на 9 октомври и бе подписан от съвсем всички парламентарно показани сили. Подписите си под текстовете на декларацията са положили ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев, ръководителят на Комисията по външна политика и народен представител от ГЕРБ Джема Грозданова, депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов и Полина Цанкова – Христова от „ Воля “.

Основни моменти в признатата декларация са, че България резервира поредната си поддръжка за слагане на действителното начало на процеса на присъединение към Европейски Съюз на Северна Македония и Албания със започването на договаряния на двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР