44 хил. осмокласници ще получат еднократна държавна помощ в размер

...
44 хил. осмокласници ще получат еднократна държавна помощ в размер
Коментари Харесай

250 лв. помощ получават осмокласниците

44 хиляди осмокласници ще получат еднократна държавна помощ в размер на 250 лева, това реши Министерски съвет.

Подкрепата е за идната 2020-2021 образователна година като право на нея имат фамилии, чиито деца са записани в държавно или общинско учебно заведение. Сумата е за покриване на част от разноските, които предстоят при започване на образователната година.

Едно от изискванията е децата да живеят непрекъснато в България и да не са настанени за развъждане отвън фамилна среда. Друго изискаване е средномесечният приход на член на семейстовото за предходните 12 месеца да е по-нисък или еднакъв на 450 лева

Еднократната помощ ще се получава на два пъти. Веднага откакто заповедта влезе в действие ще се отпусне 50 на 100 от сумата, а остатъкът при започване на втория образователен период, при условия, че детето продължава да посещава учебно заведение.

Помощта се дава без рентабилен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в фамилии на родственици и близки и приемни фамилии. Тя се отпуска по реда на Закона за мерските и дейностите по време на изключителното състояние.

Декларацията за разпределяне на помощта би трябвало да се подаде след записване на детето в осми клас и не по-късно от 15 октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР