44-годишният Георги Руменов е бивш кмет и бивш председател на

...
44-годишният Георги Руменов е бивш кмет и бивш председател на
Коментари Харесай

Георги Руменов: Запалиха ми колите след сигнал до...

44-годишният Георги Руменов е някогашен кмет и някогашен ръководител на Общинския съвет на община Съединение и сегашен консултант. Той е ръководител на " Сдружение за община Съединение ", което вземат участие в ръководството на общината с петима съветници наедно с ръководеща политическа партия ГЕРБ. Руменов е един от най-активните и сериозни членове на локалния парламент. Той е претендент за кмет, повдигнат от своето съдружие. Георги Руменов се занимава с частен бизнес от 1999 година и е притежател на двете мелници за брашно в Съединение, осигуряващ целогодишно претовареност на 20 чиновници. Едната от тях е най-старата в района, добре непокътната и работеща. Съветникът я съхранил в достоверния <210> тип и има намерение да я трансформира в музей на мелничарството в България.

Г-н Руменов, на какъв стадий е следствието за палежа на ваша движима и недвижима благосъстоятелност?

Продължават процесуално-следствените дейности. Какъв е резултатът от тях към този миг, не мога да разясня, с цел да не попреча на следствието.

Получавали ли сте предизвестия и закани, които да ви наведат на мисълта, че може да има такива последици?

Никога и от никого. Аз развъртвам законен бизнес. Трябва да се знае, че аз и съидейниците ми няма да се откажем и ще продължим да работим за построяването на община Съединение като едно положително място за живеене. Спокойствието и сигурността на жителите са наш приоритет.

Каква е вашата версия за случилото се?

Аз имам своето съмнение. Посегателството против мен не е в посока моите бизнес взаимоотношения с контрагенти или с клиенти. Аз се занимавам с мелничарство. Нямам безусловно никакви терзания или неуредени бизнес взаимоотношения. Според мен е обвързвано с дейната ми активност като общински консултант. Като подобен съм подал сигнал в профилирана прокуратура за непозволени дейности от страна на настоящата общинска администрация, нанасящи вреди в изключително огромни размери на жителите на община Съединение. Сигналът касае дърводобив на територията на общината от общински горски фонд. Моите съмнения са, че в основата на този вандалски акт е подаденият от мен сигнал.

Подкрепен сте от АБВ като кандидат-кмет. Смятате ли, че поръчката, дадена за кметския стол, може да е причина за огнената вендета?

Проектът, с който вземам участие на избори, се споделя „ Сдружение за община Съединение ”. В това съдружие членуват и вземат участие хора, които са както от левия набор на политическото пространство, по този начин и в десния и в център. Това е политически план и концепция, които сплотяват хората, имащи лично мнение и визия по какъв начин община Съединение да стане по-добро и по-спокойно място за живеене и бизнес. Това съставлява сдружението. Ние имаме декларирана поддръжка освен от АБВ, а и от други обединения от целия политически набор, която към момента не е обществено оповестена.

Какво можеше да се случи от това престъпно посягане. Можеше ли да пострадат още хора?

Материалните вреди, които понесох, не са преди всичко. Целта беше да бъда сплашен и да се откажа от политическата си позиция и грижа за хората. При пожара можеше да пострада и огромна част от популацията на Съединение. Палежът, който се случи в моя дом, можеше да засегне и прилежащи парцели, в които живеят деца и възрастни хора. Не одобрявам такива дейности като модел на водене на „ политическа “ акция и всеки от нас в изборния ден хубаво би трябвало да се замисли какъв жанр на отношение и ръководство желае в нашата община. Тук би трябвало да отбележим, че можеше да настъпят големи вреди, в случай че беше наранена газопреносната апаратура, която минава наоколо.

Не желая да мисля какви можеше да бъдат следствията в обитаемото място от 5000 души. Повечето хора знаят, че остарялата ми мелница е в съседство с голямо дружество за произвеждане на пластмасови опаковки, в което сега на действието е имало десетки хора на промяна. Не желая да си помислям какво можеше да стане, в случай че пожарът се беше трансферирал там. Освен огромните имуществени вреди

@ins_sub: можеше да се стигне и до човешка покруса,

тъй като цели фамилии си изкарват прехраната там.

<197> < BI>Вие сте един от най-критичните съветници в локалния парламент на Съединение. Кои са най-парливите въпроси, които сте повдигали?<$>

<197> Всички участвали на сесиите знаят, че се повеждам от отбрана на правата и ползите на моите съграждани. Един от най-неудобните въпроси, които съм повдигал в Общински съвет и съм влизал в пререкания с част от общинската администрация, е за параметрите на бюджета на община Съединение и приемането му. Също по този начин нямаше по какъв начин да заставам безразличен и за метода, по който се избра компанията за дърводобив на територията на община Съединение. Тя беше препоръчана през август 2017 година на сесия от общинския консултант на Вътрешна македонска революционна организация Даниел Кацарски. Аз знам какво трябваше да извърши тази компания и какво де факто се получи като краен резултат. Няма по какъв начин да се примеря с обстоятелството, че общината продава лично имущество на безценица (1 куб. дърва се продава от общината за 5 лева на въпросната фирма). Аз желая да се разбере и стане явен механизмът, по който кметът реши, че това е пазарна цена, откакто няма решение на Общинския съвет по този въпрос. Критик съм, тъй като това е моето разбиране, че по този начин пазя ползите на жителите на община Съединение, а освен на тези, дали своят вот за мен и сдружението.

<197> < BI>Ретро колите са ваше занимание. Вярно ли е, че сте изгубили някои от най-ценните в пожара?<$>

<197> Ретро колите са ми занимание, тъй като аз смятам, че по този метод запазвам духа на предишното. Вече споделих, че персоналните вреди за мен са на второ място, макар че изгубих техника, която бе директно обвързвана с активността на компаниите ми - камион, трактор и бус. Искам да кажа обаче, че в случай че са решили, че това ще е методът, по който ще ме сплашат или ще ме откажат от посоката, която съм поел, и хората, които са застанали до мен и ми имат доверие, бъркат. Не е това методът, няма по какъв начин да стане! На първо място аз желая да кажа, че

@ins_sub: в нашата община това не трябва повече да се случва.

Това беше процедура, която всички смятахме, че към този момент е отминала, само че видяхме, че не е по този начин. Това са безразсъдни дейности както на директните причинители, по този начин и на техните подбудители, които само могат да ни създадат по-сплотени и поредни в гонене на нашите цели.

<197> < BI>Обадиха ли ви се доста хора, с цел да ви поддържат след вандалското посягане?<$>

<197> Да, доста. Искам да благодаря на стотиците поданици на община Съединение, които демонстрираха съпричастност и ми се обадиха, с цел да ми дадат поддръжка в този сложен миг, отвратени от вандалския акт. Второ, желая да благодаря на всички представители на сдружението, които се усещат още по-мотивирани в работата и подготовката на бъдещата изборна акция. Искам да благодаря най-сърдечно на екипа на противопожарната работа в град Съединение, които се отзоваха незабавно и направиха всичко допустимо да бъдат погасени палежите по най-бързия метод, в частност това са Рангел Чушков, Сашко Попов и едно младо момче, чието име не знам. И не на последно място желая да благодаря на целия състав на полицията, която и до ден сегашен работи старателно по откриване на случая. Аз имам вяра в техния професионализъм. И авансово желая да благодаря на спецпрокуратурата, към която съм подал сигнала. И когато излезе резултатът, на всички поданици на община Съединение ще им стане ясно каква е причина за осъществяването на палежите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР