44 души са общо преминалите през болницата пострадали от катастрофата,

...
44 души са общо преминалите през болницата пострадали от катастрофата,
Коментари Харесай

9 деца са пострадали при катастрофата на АМ Тракия, едно от тях по-тежко

44 души са общо миналите през болничното заведение потърпевши от злополуката, заяви служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, който посети университетската болница " Професор лекар Стоян Киркович " в Стара Загора.
Прочетете още
Той заяви, че в здравното заведение са настанени 9 деца от рейса, както и двама възрастни. Едно от децата е в по-тежко положение. То е с политравма и му се правят реанимационни процедури, само че е в устойчиво положение. Ако се наложи, екипи от София са в подготвеност да реагират.

След съвещания с лекарите в Пирогов и в другите структури се е взело решение реанимационните дейности да се извършат в Стара Загора и в случай че през днешния ден се наложи да се правят оперативни операции, то тогава ще се реши дали това ще бъде в Стара Загора или детето да бъде превозено към София, посочи още служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

Един от потърпевшите мъже от авариралия автобус е с ампутиран низък крак.

Очаква се тази заран служебния здравен министър да показа обновени данни за положението на потърпевшите.

А децата от авариралия на автомагистрала " Тракия " сръбски рейс, които са добре, ще пренощуват в хотел в Стара Загора.

На мястото на злополуката дойдоха и основният прокурор Иван Гешев, както и заместникът му Борислав Сарафов, който е й шеф на Националната следствена работа.

На място Гешев и Сарафов ще се срещнат с хода на следствието на пътния случай.

По предписание на основния прокурор Иван Гешев екип от следователи от Националната следствена работа също са на мястото на злополуката край Стара Загора.

" Вероятно става въпрос за неточност на водача, тъй като експертите в тази област споделят, че няма проблеми с изискванията и маркировката на пътя ", разяснява обвините №1 в страната.

Гешев увери, че повече информация за евентуалните аргументи, довели до тежкия случай, ще има тази заран, защото следователи от НСС, специалисти по пътна сигурност и по пътно-техническите експертизи, както и чиновници на Министерство на вътрешните работи, ще работят на място през цялата нощ.

" Тук са най-хубавите следователи по този тип закононарушения. Факт е, че рейсът с деца, се е движил в тъмната част на деня, само че по какъв метод това нарушаване ще бъде съотнесено като виновност към някого, ще реши съответният наблюдаващ прокурор ", добяви той.

Главният прокурор дефинира злополуката като един от многото проблеми, свързани със положението на пътищата, с пътната маркировка, с всеобщото ръководство на коли след приложимост на алкохол и опиати.

" Надяваме се да има реакция, тъй като българската страна е дебитор на всички, които се движат по българските пътища.Това е тематика на прокуратурата от дълги години- надяваме се да има смяна, тъй като тази война по пътищата продължава доста време ".

Според него главната признателност изискуем на хората, които са реагирали в първия миг от злополуката, защото са откарали потърпевши в три лечебни заведения:

" Тези хора заслужават нашата признателност, тъй като колите за спешна помощ и сътрудниците от Министерство на вътрешните работи са пристигнали по късно ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР