44 души са общо преминалите през болницата пострадали от катастрофата,

...
44 души са общо преминалите през болницата пострадали от катастрофата,
Коментари Харесай

Едно от децата от катастрофата с автобус на АМ „Тракия“ е в по-тежко състояние

44 души са общо миналите през болничното заведение потърпевши от злополуката, заяви малко след среднощ служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, който дойде в университетската болница " Професор лекар Стоян Киркович " в Стара Загора.

Той заяви, че в здравното заведение са настанени 9 деца от рейса, както и двама възрастни. Едно от децата е в по-тежко положение. То е с политравма и сега се правят реанимационни процедури, само че е в устойчиво положение. Ако се наложи, екипи от София са в подготвеност да реагират.

След съвещания с лекарите в Пирогов и в другите структури се е взело решение реанимационните дейности да се извършат в Стара Загора и в случай че през днешния ден се наложи да се правят оперативни операции, то тогава ще се реши дали това ще бъде в Стара Загора или детето да бъде превозено към София, посочи още служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, добавя Българска национална телевизия.

Един от потърпевшите мъже от авариралия автобус е с ампутиран низък крак.

Очаква се тази заран служебния здравен министър да показа обновени данни за положението на потърпевшите.

А децата от авариралия на автомагистрала " Тракия " сръбски рейс, които са добре, ще пренощуват в хотел в Стара Загора.

На мястото на злополуката дойдоха и основният прокурор Иван Гешев, както и заместникът му Борислав Сарафов, който е й шеф на Националната следствена работа.

На място Гешев и Сарафов ще се срещнат с хода на следствието на пътния случай.

По предписание на основния прокурор Иван Гешев екип от следователи от Националната следствена работа също са на мястото на злополуката край Стара Загора. Още през днешния ден те ще стартират следствените дейности. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР