42% от хората в Кърджали заявяват, че ще гласуват на

...
42% от хората в Кърджали заявяват, че ще гласуват на
Коментари Харесай

"Маркет Линкс": 42% избирателна активност в Кърджали

42% от хората в Кърджали декларират, че ще гласоподават на идните локални избори на 27 октомври. 44% са дали отговор, че е по-вероятно да гласоподават, а 8% е по-вероятно да не гласоподават.

Това сочат данните от изследване на „ Маркет Линкс” по поръчка на bTV. То е извършено измежду 362 пълнолетни лица в интервала 26 септември - 2 октомври по метода на директното персонално изявление.

Кандидатът на Движение за права и свободи Хасан Азис получава 51% поддръжка. Кандидатът на ГЕРБ Никола Чанев е на второ място с 20% поддръжка. Трети е Милко Багдасаров от Българска социалистическа партия с 12% поддръжка.

Снимка: Маркет Линкс

10% не знаят за кого да гласоподават, а 5% декларират, че няма да гласоподават.

„ В Кърджали имаме един феномен, който не е постоянно срещан в България. Там Хасан Азис кандидатства за пети мандат. Това е един от най-стабилните електорални резултати през годините. Той ще разчита още веднъж на тези към 18 000 гласа, които получава на последните избори. Много евентуално е да завоюва кметското място още на първия тур”, разяснява социологът от „ Маркет Линкс” Добромир Живков.

Снимка: Маркет Линкс

Относно настройките за общинския съвет, още веднъж първи са Движение за права и свободи с 55% поддръжка. Втори са ГЕРБ с 19%, а трети Българска социалистическа партия с 11% поддръжка.

Като цяло картината ще бъде същата като тази на изборите през 2015 г, заключи социологът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР