42-годишен мъж от Сливен, съпруг и баща на две деца,

...
42-годишен мъж от Сливен, съпруг и баща на две деца,
Коментари Харесай

Зов за помощ: 42-годишен баща на две деца се нуждае от средства, за да не ампутират крака му


42-годишен мъж от Сливен, брачен партньор и татко на две деца, се бори с тежка диагноза. В България лекарите оферират отрязване на крайници, само че в турска клиника дават гаранция за естествен живот, след интервенция и химиотерапия.

Мъжът би трябвало да постъпи за лекуване при започване на февруари и фамилията има броени дни да събере нужните над 150 000 евро.

Юлия и Стоян са дружно от 22 години и по този начин посрещат най-тежкото тестване за тях и двете им деца. „ Аз ще се боря и за двамата, за другите неща, с цел да преминем през всичко. Той да издържи на цялото лекуване, на всичко, което следва, аз да съумея да обединя всички в нашата идея “, споделя Юлия.

Снимка: btvnovinite.bg


Всичко стартира през лятото, когато Стоян усеща изтръпване в крайници. Тръгват по лекари и на Коледа чуват тежката диагноза. „ На 28 декември имахме среща с доктор в София, който ни заяви, че самото заболяване е тежко, в напреднал етап и разновидности за химио и лъчетерапии няма, единствено оперативно, само че той не се наема да отстрани тумора, без да ампутира крайници от горната страна “, споделя брачната половинка му.

От клиника в Истанбул отхвърлят отрязване и оферират незабавна интервенция. Стоян стартира химиотерапия.

За цялостното лекуване и интервенцията са нужни над 150 000 евро – сума, непостижима за Юлия и Стоян. Отчаяната жена написа прочувствен пост в обществените мрежи с молба за помощ.



Откликват десетки хора, а другари провеждат благотворителен концерт. От клуба по джудо, в който упражняват синовете им, също оказват помощ. Но към момента са надалеч от нужните средства, а до 6 февруари, денят, в който Стоян ще постъпи в клиниката в Турция, остават броени дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР