41 млн. евро допълнително получава България по Международния фонд Козлодуй.

...
41 млн. евро допълнително получава България по Международния фонд Козлодуй.
Коментари Харесай

Получаваме още 40 млн. евро за АЕЦ ”Козлодуй”

41 млн. евро в допълнение получава България по Международния фонд ”Козлодуй ”. Решението беше утвърдено от Асамблеята на донорите на фонда, които заседаваха през днешния ден в Лондон.
Средствата за ръководство на боклуци от извеждането от употреба, които се отпускат в така наречен нуклеарен прозорец, се усилват с 27 млн. евро. Донорите на фонда взеха решение срокът за разплащане на тези средства да се удължи до 2022 година Освен тези средства фонда реши да отпусне още 24 млн. евро за прехрана на плановете в нуклеарния бранш. Срокът за разплащането на тези суми пък е продължен до 2020 година

Намалена с 10 млн. евро е сумата за извеждане от употреба на блокове 1-4 на АЕЦ " Козлодуй ". Това е вследствие на икономии по плановете от първи и втори стадий на извеждането от употреба на блоковете. Срокът за разплащания и в този бранш е продължен до 2022 година По стратегия ДЕЗИРЕ за подкрепяне на битовата газификация, донорите на фонда също утвърдиха промени.

Занапред безвъзмездната помощ по програмата ще бъде до 30% от допустимите разноски, а цената за присъединение ще се включва напълно като позволен разход по плановете. По програмата досега се покриваха до 20% от допустимите разноски, без цената за присъединение.

Българската страна изиска и удължение на периода за деяние на стратегия ДЕЗИРЕ до края на 2020 година Тогава е крайният период за осъществяване на планове в неядрения прозорец на фонда. През първото тримесечие на 2018 година следва да бъде подписано ново съглашение за безплатна помощ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР