41-годишният Й.Ц. и 50-годишният В.В. са предаден на съд от

...
41-годишният Й.Ц. и 50-годишният В.В. са предаден на съд от
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъжа, залял с киселина гадателката в Пловдив

41-годишният Й.Ц. и 50-годишният В.В. са предаден на съд от Районна прокуратура-Пловдив за причиняване на междинни телесни повреди на 53-годишната А.Т. – гледачка на кафе и карти . Пострадалата е била залята с киселина , като е получила увреждания в региона на лицето, шията и гръдния панер , както и обезобразяване на други елементи от тялото – в региона на корема, долните и горни крака .

Нараняванията са получени в резултат на локално деяние на вещество с корозивна отрова и действието е осъществено по метод, изключително непосилен за потърпевшата .

В.В. е предаден на съд за това, че на 14 март в Пловдив, като помощник, съзнателно е улеснил осъществяването на закононарушението , посредством премахване на пречки и набиране на средства, в съучастничество с Й.Ц., като причинител , да аргументи на потърпевша горепосочените увреждания.

А. Т. не дължала на никого пари и не била получавала закани по отношение на осъществяваната гадателска активност , като се изключи един случай, при който В. В. я посетил през есента на предходната година. Тогава ѝ декларирал, че „ ще я потроши “ , защото била в комбина с някакъв ходжа и вземала доста пари. Впоследствие В. В. посетил потърпевшата още няколко пъти.

Двамата обвинени живеели във Враца , в един и същи квартал. Те се познавали от към 6-7 години. През месец март тази година двамата взели общо решение да отидат до Пловдив и да залеят със сярна киселина А.Т .

Мотивът за това тяхно решение бил незадоволеност по отношение на осъществяваната от потърпевшата активност против възнаграждение по гадаене на кафе и карти .  Двамата създали спогодба между тях и за систематизиране на техните функции – Й. Ц. да залее А. Т. със сярна киселина , като активността му да бъде подкрепена и съзнателно улеснена от В. В.

Мъжете се придвижили с лекия автомобил и паркирали покрай жилището на потърпевшата жена. В. В. застанал наоколо до постройката и следил за лица , които биха попречили на причинителя или биха разкрили осъществяването на действието. Й. Ц. се качил в жилището на А.Т. и лиснал към нея сярна киселина. След това напуснал постройката, изтичал до паркирания автомобил на В. В. и двамата се прибрали във Враца .

Обвиняемите Й. Ц. и В. В. са с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ . Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР