41,3% от българите по-скоро не са съгласни да има нови

...
41,3% от българите по-скоро не са съгласни да има нови
Коментари Харесай

Галъп: Само 1 от четирима българи иска предсрочен вот -

41,3% от българите по-скоро не са съгласни да има нови предварителни избори. 26,5% са на противоположното мнение. По отношение на оставка на държавното управление хората у нас не са толкоз безапелационни, само че даже и там наподобява, че нежеланието за оставка към момента надвива, въпреки и с малко – 39,8% против 36,7%. 

Това демонстрират данни от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “, извършено от 2 до 10 юни измежду 806 пълнолетни българи по метода „ лице в лице “ с таблети. 

Действията на Слави Трифонов са пристигнали в действителност на фона на осезаемо публично отвращение за нови внезапни политически придвижвания, разясняват социолозите.

Новото френско предложение за Северна Македония пък е пристигнало на фона на продължаващо изрично разбиране, че Скопие не е направило задоволително, с цел да бъде отстранена българската „ спирачка “. Остава неяснотата по огромната тематика от последните години – антикорупционна политика, остава и заявеното публично опълчване на дейностите на Владимир Путин в Украйна.

Това са обобщенията от постоянната самостоятелна изследователска стратегия на „ Галъп интернешънъл болкан “. 



62,8% от пълнолетните българи считат, че Северна Македония не е направила задоволително България да отстрани ветото. Под една десета считат, че РСМ е направила задоволително. Данните затвърждават наблюденията, че позицията на българското общество по тематиката остава твърда и непроменена. Това са обичайните равнища по тези въпроси. 



Мнозинството от евентуалните гласоподаватели на всички парламентарно показани партии, счита, че РСМ не е направила задоволително. Сред по-младите проличава по-слаба информираност по тематиката, само че и там болшинствата са явни. При по-възрастните мненията са извънредно твърди. 

Ниска е осведомеността по другата съществена тематика – антикорупционната политика. Например, по концепцията за делене на отрасловата комисия на два нови органа не е дребен делът на тези, които не могат да отговорят изрично на въпроса – 40,7%. Идеята се поддържа от 24,3% от пълнолетните българи, само че 35% са на противоположното мнение.

По огромната външнополитическа тематика – войната – структурна смяна в мненията у нас няма. Както неотдавна „ Галъп интернешънъл болкан “ разгласява, 58,8% у нас настояват, че не утвърждават дейностите на Владимир Путин в Украйна. 23,3% обаче не крият, че утвърждават тези дейности.

Данните са част от ежемесечната самостоятелна изследователска стратегия. Изследването е извършено сред 2 и 10 юни измежду 806 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 54 хиляди души. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР