400 тона продукция с пестициди над нормата за последните 10

...
400 тона продукция с пестициди над нормата за последните 10
Коментари Харесай

Асен Василев: Продукцията с пестициди над нормата у нас е над 400 тона

400 тона продукция с пестициди над нормата за последните 10 години са достигнали до българите. Това сподели  бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев в ефира на „ Събуди се ” по. 

Припомняме, че през вчерашния ден от ГКПП „ Капитан Андреево ",  „ Продължаваме Промяната " оповестиха, че един на всеки 4 или 5 камиона е имал афлатоксини , които са канцерогенни и са влизали в храната ни.

Той разяснява и казуса с доставките на газ у нас.

„ На пазара има всевъзможен газ. Имате един силов със зърно, който да кажем е съветски и един силов със зърно, който е американски. Като ги смесите по какъв начин може да си вземете единствено от единия или единствено от другия и да си извършите самун?. Това е цялостна нелепост. Това, което „ Булгаргаз ” направиха, е първо да подсигурят танкери, които да се разтоварят в Гърция. Знаете, юни цената беше същата като април. След това са правили търгове с всички търговци, които продават газ в района. Който дава най-ниска цена от него купуваме газ ”, разясни Василев.

„ Договорихме седемте танкера , които са един милиард кубика, договорихме цялостните количества азерски газ да тръгнат от 1 юли . Знаете, че поради един анекс, подписан от Николай Павлов , се бяхме отказали от 2/3 от количествата. От 300 милиона обезпечени ги докарахме до 2 милиарда. В момента, в който бяха доказани танкерите имахме 2 останали работни дни, с цел да потвърдим слотовете. Потвърдихме два, оставаха още 2 седмици, с цел да се потвърдят останалите 5 слота. Не разбирам за какво служебният кабинет не го направи ”, добави още някогашният министър.

По думите му политизирането на енергетиката не оказва помощ на българските жители.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР