400 милиона евро отпуска Европейската комисия на Словения за справяне

...
400 милиона евро отпуска Европейската комисия на Словения за справяне
Коментари Харесай

ЕК отпусна 400 милиона евро за Словения за справяне с щетите от наводненията

400 милиона евро отпуска Европейската комисия на Словения за справяне с вредите от наводненията. Страната ще получи още 300 милиона евро идната година.

Средствата са от Фонда за взаимност на Европейския съюз. Това разгласи ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен по време на посещаване в засегнатите от бедствието региони.

Други 2,7 милиарда евро са разполагаем по европейския инструмент NextGenerationEU, който Словения към момента не е употребила.

Съществуващите кохезионни фондове на обща стойност 3,3 милиарда евро също могат да бъдат препрограмирани, с цел да подкрепят напъните за възобновяване на страната.

Наводненията в Словения лишиха живота на шестима души, хиляди хора бяха евакуирани, като доста от тях изгубиха домовете си.

Според словенския министър председател Роберт Голоб това е най-тежкото злополучие в страната от 30 години, а вредите са за милиарди.

Словенското държавно управление разгласи 14 август за ден на взаимност. През този почивен ден словенците получават опция да оказват помощ в напъните за премахване на вредите от наводненията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР