40-годишна жена се е обърнала за помощ към медици по

...
40-годишна жена се е обърнала за помощ към медици по
Коментари Харесай

Нова болест: Жена страда от непрекъснати оргазми след маратон със секс и марихуана

40-годишна жена се е обърнала за помощ към медици във връзка възходяща тревога, провокирана от спонтанни оргазми, зараждащи най-вече през нощта. Лекари от Съединени американски щати и Холандия са открили вероятните аргументи на това положение и те се отличават от описаните по-рано. Описанието на съответния клиничен случай е оповестено в Journal of Sex and MaritalTherapy.

Мисис А (името и семейството на пациентката не се показват поради здравната тайна) се оплаквала от тревога и пристъпи на суматоха. По нощите тя непрестанно изпитвала мощни оргазми, обхващащи цялото ѝ тяло. През деня чувствата били по-слаби, само че задоволително близки до върховия миг.

След серията оргазми пациентката не можела известно време да си напомни какво ги е предхождало и да разбере къде се намира. Интересно, че спонтанните оргазми директно не предшествали полови актове и дори възбуждане.

Както стало известно след диалога с мисис А спонтанните оргазми зародили при нея за първи път след многочасов сексмаратон, в който се впуснали тя и сътрудникът, като авансово се напушили крепко. Най евентуално точно това станало причина за невероятното положение на пациентката.

Специалистите помолили дамата да се въздържа от полови контакти в продължение на 5 седмици. Оргазмите в този интервал заппочнали да се появяват доста по-рядко и постоянно откакто тя употребявала марихуана. Учените предположили, че тетрахидроканабинолът (активното вещество на канабиса) задейства ненужно мощно срамния нерв, която осигурава чувствителността на половите органи.

Първоначално лекарите били склонни да дефинират страданието на пациентката като синдром на неспокойните гениталии (Restless Genital Syndrome, ReGS). Но казусът не подхождал за тази диагноза по редица критерии.

При ReGS болните изпитват чувство на претъпкан пикочен мехур, което обаче не чувствала мисис А. Освен това при страдащите от този синдром, чувствата за оргазъм били локализирани в гениталиите, а при мисис А оргазмът обхващал цялото тяло. Именно поради тези признаци създателите на публикацията оферират да бъдат отделени диагнозата " спонтанни оргазми " от диагнозата " синдром на неспокойните гениталии ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР