40 души достигна броят на загиналите от атентата в афганистанската

...
40 души достигна броят на загиналите от атентата в афганистанската
Коментари Харесай

Увеличават се жертвите от атентата в Кабул на 25 декември

40 души доближи броят на починалите от атентата в афганистанската столица Кабул на 25 декември , заяви РИА Новости, цитирайки организация Пажвак, която се базира на представител от вътрешното министерство на Афганистан.

По данни на организацията, по-рано бяха получени данни за 30 ранени, а по-предишните данни бяха за 13 починали и над 50 потърпевши.

 Взрив разсъни Кабул
Взрив разсъни Кабул

Нападението е дело на терорист - самоубиец

Взривът стана в четвъртък сутринта в западната част на града. Целта на офанзивата, по предварителни данни, бе локалната осведомителна организация и културен център.

Както оповестява телевизия 1TV с позоваване на зам.-прессекретаря на вътрешното ведомство Нусрата Рахими , първото взривно устройство е задействано от камикадзе. По-късно са сработили две магнитни мини, закрепени на стените на културния център. По думите на Рахими, всички жертви са станали вследствие на офанзиви на терорист-смъртник.

Към момента нито една от настоящите терористични групировки в района не е поела отговорност за офанзивата . По данни на малкия екран, радикалното придвижване " Талибан " отхвърля съпричастност към гърмежа.

Припомняме, на 25 декември 2017 година мъж камикадзе се взриви пред постройката на афганистанската национална разследваща организация към 8 часа сутринта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР