40 депутати от управляващата Консервативна партия на Великобритания ще подпишат

...
40 депутати от управляващата Консервативна партия на Великобритания ще подпишат
Коментари Харесай

40 депутати от Консервативната партия искат оставката на...

40 депутати от ръководещата Консервативна партия на Англия ще подпишат писмо, в което ще разгласят съмнение по отношение на своя съпартиец и министър-председател на страната Тереза Мей, предава Reuters, представени от Фокус..

Това е с осем души по-малко от нужното за предизвикателство на нови избори за ръководител на партията – механизъм, посредством който Мей може да бъде свалена от премиерския пост и да бъде сменена с различен реакционер.

Мей се бори да резервира властта си над партията, откакто на парламентарните избори от юни тази година, които тя свика, партията ѝ загуби безспорното болшинство в Народното събрание.

Разделено по отношение на по какъв начин да изведат Англия от Европейския съюз и ударено от многочислени кавги, свързани с министри, държавното управление на Мей не е съумяло да поеме надзор над безредната политическа обстановка, която отслабва позициите на Лондон по време на договарянията за Брекзит.

В случай на избор на партиен ръководител, в случай че кандидатът победи Мей, той ще заеме постовете водач на консерваторите и министър-председател на Англия. Не са нужни парламентарни избори това да се случи.
тагове Тереза Мей оставка депутати Консервативната партия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР