4-ти час продължава делкането“ на властта преди ротацията, по тъмна

...
снимка: SafeNews

снимка: SafeNews

Коментари Харесай

4-ти час продължава „делкането“ на властта преди ротацията!

4-ти час продължава „ делкането “ на властта преди ротацията, по тъмна доба и без достъп на медии по време на проговорите сред ръководещите партии. От договарянията, които не престават и сега, и по проект ще продължат в неделния следобяд, ще се узнае отива ли България на предварителни изобри или ще има сделка за ротиране. Според множеството анализатори е по-вероятен втория сюжет.

SafeNews.bg напомня, че представители на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) дойдоха в постройката на Народното събрание малко след 17:30 през днешния ден. В преговорния екип, разгласен от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, заместник-председателя на ГЕРБ Теменужка Петкова, както и народните представители Деница Сачева и Рая Назарян.

Габриел влезе в постройката на някогашния партиен дом без коментар. Назарян сподели пред публицисти, че влиза с настройка за градивен разговор.

От страна на ПП-ДБ в диалозите вземат участие водачите на обединенията Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов, Христо Иванов.

Снимка: БГНЕС

Всичко, което трябваше да се каже до момента, сме го споделили, разяснява пред медиите министър председателят в оставка Николай Денков.

На въпрос в случай че не реализиран единодушие, какво чакат, Атанас Атанасов отговори: „ Ще реализираме единодушие, бъдете спокойни “.

„ Сега ни гледат и желаят да видят на какво мирише – на вътрешни драми или на разцепление “, съобщи пред конференцията на паритята си по-рано през днешния ден Христо Иванов.

Той похвали Мария Габриел за такта и търпението, които е показала, както и че е стояла настрани от “канонадата от реплики и квалификации “, които ГЕРБ и ПП-ДБ си размениха напоследък посредством медиите. Иванов заприказва и за значимостта от подробен документ сред дясното обединяване и герберите, с който да се подсигурява на гласоподавателите, че ще има промени.

В плана за споразумеиние, препоръчан от Бойко Борисов, плаващите болшинства в Народното събрание са позволени.

Снимка: БГНЕС

От Демократична България желаеха сключване на съглашение, което да урежда механизмите за взимане на решения. Това е записано в резолюция за „ настоящата политическа конюнктура и нуждата от образуване на антикорупционно болшинство “, гласувана на паритйната конференция този следобяд.

От „ Да, България “ слагат общо 12 условия за продължение на ротационния формат на ръководство, фокусът още веднъж е върху регулаторите – попълване на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) с публично безапелационни фигури; разширение пълномощията на парламентарните анкетни комисии; нов Закон за правосъдната власт и увеличение на напъните за присъединение към Еврозоната.

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР