4 нови бързи влака, 2 от които сезонни, пуска БДЖ

...
4 нови бързи влака, 2 от които сезонни, пуска БДЖ
Коментари Харесай

Бърз влак свързва Пловдив с Карлово, Калофер и Хисаря

4 нови бързи влака, 2 от които сезонни, пуска БДЖ следващата година


Нов пряк бърз трен от Горна Оряховица до Пловдив и назад пуска БДЖ следващата година. Той ще пътува през Царева морава и Карлово с комфортна връзка за Габрово, както и за Хисаря. Осигурява непосредствено пътешестване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Общо 4 нови бързи влака, 2 от които сезонни, пуска БДЖ от 2022 година Това излиза наяве от плана за график на придвижване на влаковете през идната година. Той и оповестен за публично разискване на уеб страницата на компанията, написа " 24 часа ".

През 2022 година за транспорт на пасажери компанията обезпечава 577 влака дневно, настрана е заложено да се движат още 16 интернационалните композиции. 82 от влаковете ще са бързи, от които 4 сезонни, а пътническите са 124. Крайградските пътнически влакове са 371.

Основните промени в плана на графика са свързани с увеличение броя на бързите влакове в някои посоки и възстановяване на връзките с опция за пътешестване в разнообразни райони на страната, оповестяват от компанията.

Сезонни нощни влакове ще пътуват сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с комфортна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление. Чрез придвижването на тези влакове доста ще се усъвършенства връзката с железопътен превоз сред Северна и Южна България.

За пътуващите от София за Плевен ще бъде обезпечен бърз трен в комфортно време на мястото на вечерния пътнически трен по това направление, който ще изминава дистанцията за по-кратко време.

Целта на публикуването на план на графика е да могат клиентите на БДЖ да се срещнат с желанията на сдружението за разписанието на влаковете през идната година и да имат задоволително време да реагират с оферти. Те се одобряват до 11 октомври.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР