4 на сто от студентите в Англия се принуждават да

...
4 на сто от студентите в Англия се принуждават да
Коментари Харесай

Шокираща новина за студентите във Великобритания: Проституират, за да...

4 на 100 от студентите в Англия се принуждават да вършат секс за пари, с цел да свързват двата края, а всеки десети е подготвен да стори същото. Това демонстрира изследване на уеб страницата Moneysupermarket, профилиран в региона на финансовите услуги. Оказва се, че студентите са измежду най-сериозно засегнатите от коронавирусната рецесия във Англия.

На близо две трети от тях се постанова да работят по няколко часа седмично, с цел да могат да покриват сметките си. Причината е, че разноските им за живот са към 795 паунда месечно, а студентският заем за прехрана, който могат да получат, е с 223 паунда по-малко. Те се трудят най-вече в хотели и заведения за хранене, които са най-тежко наранени от пандемията и редуцират личен състав.

“Пропускам обяда всеки ден, с цел да мога да спестя пари и да си купя други нужни неща”, споделя студент от лондонския университет “Куин Мери” пред в. “Индипендънт”.

“Тъй като поради пандемията жизненоважните източници за прехранване се намират пред все по-голям риск, мнозина студенти евентуално няма да имат различен избор, с изключение на да се откажат от университета или да търсят различни източници за печелене на пари като секс против заплащане”, изяснява Джейк Бътлър, финансов съветник от “Спаси студента”.

Според него младежите и родителите им би трябвало да са наясно с финансовия напън, на който ще бъдат подложени, и да възнамеряват аварийни благоприятни условия. Това важи изключително за задграничните студенти, които мъчно могат да скапват дълготрайните си контракти за квартира.

Прогнозите, че огромна част от тях ще се откажат да дойдат да следват във Англия поради пандемията, не се оправдават. Първоначалните данни са даже за нарастване от 1,7%.

Част от непознатите студенти, измежду които има и българи, започнаха да идват на Острова. Те се сблъскват с условие за 14-дневна карантина, само че се появиха информации, че някои не я съблюдават. 19-годишен британски студент пък отнесе санкция от 10 000 паунда за ваучър от 50 души, защото са позволени събирания единствено до шестима.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР