4 дни до Коледа: Какъв бюджет отделят хората за подаръци?

...
4 дни до Коледа: Какъв бюджет отделят хората за подаръци?
Коментари Харесай

4 дни до Коледа: Какъв бюджет отделят хората за подаръци?

4 дни до Коледа: Какъв бюджет отделят хората за дарове? Потребителите най-вече купуват облекла, обувки и аксесоари, на второ място храни и питиета, а на трето козметика и парфюми

Остават 4 дни до Коледа и еуфорията за празниците нараства. Повечето хора избират да стартират по-рано с коледното извършване на покупки, с цел да разпределят разноските си.
“Започнах много от рано, тъй като в един ден
е цялостна каша да купиш дарове за всички. Много е мъчно. Но примерно най-малко 2-3 седмици ”, сподели Илияна.

“Ние не купуваме всичко в последния миг. Може би преди към месец, първо за децата, след това за околните, готови сме авансово ”, добави Илко Йорданов.
Въпреки инфлацията, хората не се отхвърлят
от подаръка за непосредствен човек, предава btvnovinite.bg.

“Определено по отношение на предходната година има повишаване на покупките, главно за дарове. Хората някак си се отърсиха от пандемията и желаят да създадат един прекрасен празник ”, изясни Александра Постолова, притежател на верига магазини.
“Не мога да кажа тъкмо, долу-горе
сред 500-600лв. Но за всички близки роднини гледам да има по нещичко ”, сподели Илияна.

“Когато се появи един празник ние малко позабравяме и разпускаме края. Това включва и да похарчим малко повече пари, да го изконсумираме, което е една заблуда. Но очевидно човек има потребност от тази заблуда, която и търговията доста добре експлоатира ”, сподели психологът Михаил Михайлов.
Потребителите най-вече купуват облекла,
обувки и аксесоари, на второ място храни и питиета, а на трето козметика и парфюми.

“Когато приготвяме подарък би трябвало да помислим с изключение на категориите цена, качество, а и дали носи смисъл този подарък ”, сподели финансовият съветник Росица Вартоник.

Въпреки старанието, от време на време подаръкът не покрива упованията на притежателя.
“Овладейте страстите първо, по-късно да си
създадем един лист, на подаръците които желаеме. Има един трик, който е за хората, които не са способни да овладеят страстите – оставяме у дома всички кредитни и дебитни карти, и взимаме сумата, която сме определили за съответните разноски и харчим това, което е в джоба. Това също не е 100% гаранция, само че оказва помощ ”, добави Росица Вартоник.

Качеството и желанието на околните са основни при извършване на покупки, само че бъдете деликатни и с бюджета, с който разполагате.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР