3D печатът е технологията, която най-осезаемо ще промени живота, за

...
Коментари Харесай

Хората в ОАЕ с най-големи очаквания към 3D печата


3D печатът е технологията, която най-осезаемо ще промени живота, за положително – имат вяра в ОАЕ (снимка: CC0 Public Domain)

Наскоро оповестено изследване разкри, че жителите на ОАЕ имат вяра, че технологията за 3D щемпел ще стане необятно публикувана в страната и чакат тя да има най-положително влияние върху обществото.

Онлайн изследването измежду повече от 1000 жители на ОАЕ, извършено от YouGov, ги запита за тяхното мнение по отношение на 16 нововъзникващи технологии. „ Данните демонстрират, че от всичките 16 изброени технологии жителите на ОАЕ най-вероятно са чували доста за – или имат известна информираност – по отношение на криптовалутите, виртуалната действителност, самостоятелните коли и 3D печата, “ споделя YouGov.

Общо 85% от интервюираните са показали, че 3D печатането ще стане необятно публикувано. 83% чакат технологията ще има позитивен резултат върху обществото.

Изкуственият разсъдък (AI) ще стане необятно публикуван, съгласно 78% от интервюираните. 76% и 75% чакат същото за самостоятелните коли и криптовалутата.

Две трети имат вяра, че ИИ ще бъде добър за обществото. 64% считат, че самоуправляемите коли ще донесат изгоди за обществото, а 60% чакат позитивно влияние от виртуалната действителност.

Криптовалутата е най-известната от актуалните технологиите, съгласно изследването. „ Прилагането от страна на държавното управление на ОАЕ на първия закон, регулиращ виртуалните активи, и други скорошни начинания, които да оказват помощ на хората да придобият по-задълбочено схващане на технологията, наподобява са основали удобна среда за криптовалутата. Това я прави най-широко известната технология в страната “, сподели YouGov.

ОАЕ, сходно на други страни от Персийския залив, влага съществено в технологии за възстановяване на метода на живот и основаване на нови промишлености. Правителствата на района влагат съществено в научни проучвания и развиване на най-новите цифрови технологии в опит да диверсифицират стопанските системи си и да понижат зависимостта си от изкопаемите горива.

От друга страна отвореността на популацията към новите технологии обезпечава удобна среда за тяхното развиване, струпване на експертен опит и в последна сметка увеличение на експортния капацитет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР