39-годишният варненец Ивайло П., обвинен в убийството на своята 31-годишна

...
39-годишният варненец Ивайло П., обвинен в убийството на своята 31-годишна
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняемия за убийството на издирваната варненка, продължава да мълчи

39-годишният варненец Ивайло П., упрекнат в убийството на своята 31-годишна другарка остана в ареста, реши на днешното си съвещание Окръжния съд в крайморския град. Мъжът изиска домакински арест, тъй като би трябвало да се грижи за болния си татко.
Още по темата
Събрани са доказателства, че дамата е станала жертва на тежко престъпно закононарушение, осъществено при започване на месец януари 2023. Тя е била търсена от органите на Министерство на вътрешните работи по сигнал на майка й за това, че била в неопределеност от 1 януари. Извършено е претършуване в парцела, населяван от обвинения. Там е открито тялото на младата жена, прикрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.

На база на събраните доказателства е направено обосновано съмнение, че Ивайло има съпричастност към случилото се. Той е арестуван и притеглен като обвинен за ликвидиране. 

" Смятам, че доказателствата са задоволителни. Имаме да правим експертизи. Те лишават малко време, само че допускам, че няма да бъде кой знае какъв брой напред във времето. Обвиняемият този стадий се възползва от правото си да не дава показания ", сподели прокурорът Милен Ставрев. За в този момент няма информация по какъв начин и за какво е осъществено убийството.

Вчера от полицията оповестиха, че по тялото на дамата има голям брой травматични увреждания, евентуално получени в следствие от нанесен ѝ побой. Варненката е била жертва на домашно принуждение и е имало издадена правосъдна заповед за отбрана, която обаче и двамата не са спазвали.

Обвиняемият бе арестуван в петък. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

" В 3-дневен период ще преценим дали да апелираме. Предстоят голям брой процеслуално-следствени дейности. Имаме обвиняване по член 115 от Наказателен кодекс, няма правосъдно здравна експертиза към момента ", съобщи юристът на обвинения Иван Томов.

" Има експертна информация със умозаключение, че повода за леталния излаз е тежка гръбна контузия ", добави още той. Вчера от полицията обявиха, че дамата е убита с тъп предмет.

Адвокатът изиска в съда установяване на мярка за неотклонение - " домакински арест " с претекстовете, че в хода на следствието, мъжът е бил разпитван неведнъж, имал е задоволително време да се укрие, само че не го е направил. Имал и непрекъснат адрес, на който е бил намиран. Осъждан е за владеене на опиати, само че е оправдан по право и съгласно юриста му, не се касае за персона с висока социална заплаха. Обвиняемият добави, че се грижи за татко си и не би се укрил, заради което помоли съда за установяване на по-лека мярка от " задържане под стража ".

Според Варненският областен съд, събраните досега доказателства, въпреки и в начален стадий на следствието, са задоволително, с цел да се изведе извод за обосновано съмнение за съпричастност на Ивайло П. към повдигнатото му обвиняване. Изводът се поддържа от осъществените разпити на очевидци, осъществените огледи и фотоалбуми от мястото на престъплението, както и от направените претърсвания. За съда е налице и другата законова хипотеза - обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. Касае се за обвиняване в тежко съзнателно закононарушение, което Ивайло П. се е опитал да прикрие, замаскирайки мястото, където е намерено тялото и освобождавайки се от кучетата на жертвата. Поради споделените съображения, съдът дефинира на 39-годишния мъж най- тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража "

Ако мъжът бъде приет за отговорен, може да получи от 10 до 15 години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР