39,8% от населението на България успява да свърже двата края

...
39,8% от населението на България успява да свърже двата края
Коментари Харесай

Всеки пети българин едва свързва двата края

39,8% от популацията на България съумява да свърже двата края с огромни компликации или със усложнения, оповестява БГНЕС, базирайки се на изследване на Евростат с присъединяване на 11 страни членки.

За съпоставяне, делът на популацията по този индикатор при Финландия е 11%.

По данни на статистическата организация на Европейски Съюз през второто тримесечие на годината множеството жители в страните членки на блока, взели участие в тримесечното събиране на данни за изискванията на живот, оповестяват за възходящи компликации при свързването на двата края спрямо предходните тримесечия.

Според изследването през второто тримесечие на 2022 година едвам 3,6% от популацията в България може елементарно или доста елементарно да се оправя с ежемесечните разноски. Отново във Финландия този дял е 40,5%. Делът е намалял по отношение на предходното тримесечие във всички девет страни, за които има налични данни, като се изключи Италия.
 В България се основала причина за самонарастваща инфлация
В България се основала причина за самонарастваща инфлация

Страната да премисли поведенческите функции на бизнеса и обществото като цяло, желае Татяна Хубенова

Независимо от това делът на популацията, което може да свързва двата края с огромни усложнения или мъчно, се усилва с течение на тримесечията. През второто тримесечие на годината този дял се усилва спрямо първото тримесечие във всички участващи страни, като се изключи Словения и Финландия.

Евростат регистрира, че повече от един на всеки пет души е имал огромни усложнения или компликации да свърже двата края в България, Словакия, Италия и Франция.

Това събиране на данни включва съществени променливи (развитие на приходите на семействата, качество на живот и финансови затруднения) и фонови социално-икономически променливи (възраст, пол, равнище на обучение, статус на интензивност, състав на семейството и други характерности на населението).
 Годишната инфлация доближи 18.7%
Годишната инфлация доближи 18.7%

Национален статистически институт дефинира и месечната инфлация за септември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР