''Вътрешната проверка, която е направена в самата служба, показва, че

...
''Вътрешната проверка, която е направена в самата служба, показва, че
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Няма изтичане на информация и издаване на държавни тайни

''Вътрешната инспекция, която е направена в самата работа, демонстрира, че няма приключване на информация и няма издаване на държавни секрети, както някои медии писаха. Няма такова нещо. Има съгласно ДАНС и прокуратурата нарушение в процедурата по издаване на удостоверенията за достъп до класифицирана информация, кой е трябвало да подпише самото уверение. Самата процедура по инспекцията за лицата, които са получили достъп си е предходна по процедурата'', това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов по отношение на абсурда към работа ''Военна информация'' пред Сашо Диков в диалог сред двамата, който бе излъчен в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком.

Диков попита кой е изискал едновременно да плащаме за самолетите F-16, a Каракачанов отговори по този начин: ''Премиерът през днешния ден сподели, че той е изискал. Имахме две варианти. Едната алтернатива е парите да бъдат импортирани в банката на Федералния запас и оттова да бъдат теглени на части, другата алтернатива е да бъдат платени едновременно. Истината е, че за разсрочено заплащане в годините - алтернатива нямаше. За разлика от Словакия, която мисля, че заплаща за 3 или 4 години. Това е практиката на американската страна. Ние нямаме никаква комерсиална история''.

Диков попита каква комерсиална история имат словаците със Съединени американски щати, а Каракачанов отговори по следния метод: ''Те са купували хеликоптери, аварийни елементи и по този начин нататък. Тоест американците имат някаква процедура. Тази процедура е, когато за пръв път сключваш договорка - плащаш едновременно. Според мен те упорстваха за това, мое усещане, те не имаха вяра, че в България ще се стигне до осъществяване на договора''.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР