''Това е гордостта на всяко правителство, че е в състояние

...
''Това е гордостта на всяко правителство, че е в състояние
Коментари Харесай

Ренета Инджова пред ФАКТИ: Уволниха ме от НСИ, защото отказах да манипулирам данни

''Това е гордостта на всяко държавно управление, че е в положение обезпечава напредък. В нашия случай се е направило, дано се изразя колегиално, с известна операция. Но операция, която е в размер... неточност от 15%. Когато има такава неточност, ние приказваме не за операция, приказваме за безусловно дефектна методология ли, способ ли, или каквото и да е било. Нещо сходно имаше в Гърция, до момента в който бях ръководител на Националния статистически институт. Гърция, която искаше да реализира добра редукция на дълга си, се оказа, че е манипулирала данните за Брутният вътрешен продукт. Тогава ръководителят на статистическата работа в Гърция беше упрекнат, забележете, в углавно престъпление'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Ренета Инджова за сбърканите от Национален статистически институт данни, касаещи Брутния вътрешен артикул на България.

Ренета Инджова длъжностен министър председател на България в интервала 17 октомври 1994 година - 26 януари 1995 година Освен министър-председател на България, Инджова е била и ръководител на Националния статистически институт (НСИ) от 2012 до април 2014.

''Нека да се има поради, че фигурата на основния статистик на една страна е... все едно би трябвало да стои от дясната страна на министър-председателя, тъй като всевъзможни политики, които организира едно държавно управление, в случай че не са обосновани върху положителни цифри, ще бъдат още по-дефектни, в сравнение с както е при нас. Върху никакви цифри нашата политика не се обосновава'', съобщи още Инджова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР