''След ареста ние разбрахме две основни неща: не трябва да

...
''След ареста ние разбрахме две основни неща: не трябва да
Коментари Харесай

ЛиЛана и Мартин Димитров с коментар за обвиненията срещу тях

''След ареста ние разбрахме две съществени неща: не би трябвало да се бориш с проблемите, без значение дали против теб стои страната или някой различен, с главата напред. Трябва да мислиш малко по-умно и по-хитро, тъй като рискът би трябвало да бъде оценен, а ние не го оценихме вярно. Не е неприятно, че го научихме по този метод, тъй като доста щяхме да продължим още. Неслучайно стояхме и толкоз доста в ареста, тъй като бяхме упрекнати, че сме рискови за обществото персони и сме си разрешили да желаяме оставките на хора от Агенция Пътна инфраструктура поради това, че те стопират регистрационния ни развой да продаваме като търговци'', Това сподели Лиляна Деянова-ЛиЛана, която сега е под домакински арест, в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'', което се излъчва по ТВ Евроком. Тя, брат ѝ и съдружникът ѝ Мартин Димитров бяха упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група.

" Държавата не че не може да се оправи, а не и бяха предоставени инструментите да се оправи и тази система в никакъв случай не е била в ръцете на страната. Контролът върху нея явно е бил някъде другаде, тъй като чиновниците фактически ни споделяха, че друго не могат да създадат. Ние видяхме, че все още единствено една компания може да осъществя продажби на винетки и когато ние тръгнахме да изпълняваме този развой - нещо което трябваше да отнеме месеци, продължи година. Тогава казахме, че в случай че това продължава, можем да им желаяме оставките. Това беше признато явно като една голяма опасност ", изясни Мартин Димитров, който е съучастник на Лиляна Деянова.

Деянова разяснява, че има две обвинявания: едното е за два европейски плана, които са проверявани неведнъж, както и за заканите към чиновници на АПИ, че ще им изиска оставката и че е показала погрешни сведения пред чиновници на Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност. По думите ѝ на никое място в текстовете не е записано, че е отклонявала евросредства или не е изпълнявала плановете. " В момента се търси под вола теле и в случай че не бяха европейските планове, просто щеше да е нещо друго. Ние имаме два плана, с които се гордеем ", сподели още тя.

Целия диалог на Люба Кулезич с Лиляна Деянова и Мартин Димитров можете да изгледате след 2:04:00 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР