''Наглостта е много голяма, защото те не просто отмениха машинното

...
''Наглостта е много голяма, защото те не просто отмениха машинното
Коментари Харесай

Мартин Димитров в Шоуто на Слави: Депутатите не искат хората да гласуват

''Наглостта е доста огромна, тъй като те не просто анулираха машинното гласоподаване на първо четене, те преди този момент стопираха отдалеченото електронно гласоподаване, което е от компютъра у дома, а на трето място ние им предложихме и гласоподаване по пощата - те и това не одобриха. И едното не желаят, и второто не желаят, и третото не желаят. В множеството развити страни има едно от трите, или има машинно, или има отдалечено електронно гласоподаване, т.е. от компютъра у дома, или има гласоподаване по пощата. Най-много има гласоподаване по пощата. Те махнаха и трите неща. Защо? Първо, тъй като желаят ниска интензивност. На тях ниската интензивност им прави най-вече работа. Хората да не гласоподават. Тези два милиона българи в чужбина - да не гласоподават. Второ желаят да запазят сегашната ужасна изборна система'', това съобщи икономистът Мартин Димитров, който е част от управническата опция на ''Демократична България'', в ''Шоуто на Слави'' във връзка анулацията на машинното гласоподаване за локални и парламентарни избори от страна на българските народни представители.

''Опозицията беше безмълвна, не беше доста дейна, нямаше ги множеството в зала, само че знаете ли? Битката не е изгубена към момента. Очаквам несъгласие, а то е наложително в една такава обстановка, което ще наложи август месец да има прегласуване на тези текстове и познавайки дисциплината в това необичайно болшинство, което видяхме през днешния ден, сред ГЕРБ, по този начин наречените ''патриоти'' и ВОЛЯ, аз се колебая, че те август месец ще могат да съберат 122 души. Имат време другата седмица да мине на второ четене - толкоз. Ветото може да бъде наложено и една седмица по-късно'', разяснява Димитров.

Станаха доста срамни неща в последните месеци, господин Сиромахов. Помните ли преференциалното гласоподаване? Същите хора, същото болшинство, единствено че и Движение за права и свободи вътре. То с или без тях - същата работа. Отмениха преференциалното гласоподаване и цялото гражданско общество водихме доста тежка борба да го спасим и популярност богу успяхме. Беше безнадеждно първоначално. Аз бях при вас още веднъж, апелирахме към това да се включат повече хора, да вземат участие, че не е изгубено всичко и успяхме да спасим преференциалното гласоподаване, което в случай че го нямаше на тези избори, нямаше да има и 30 и няколко % присъединяване, още по-ниска интензивност щеше да има. Сега обстановката е подобна'', продължи своя разбор Мартин Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР