''На първо място със сигурност - ти, ако не знаеш

...
''На първо място със сигурност - ти, ако не знаеш
Коментари Харесай

Любомира Ганчева, зам.-председател на ПП АБВ: Проектът АЕЦ Белене е нужен на България

''На първо място сигурно - ти, в случай че не знаеш къде искаш да отидеш, постоянно ще стигнеш на някакво друго място. Това е повода ние от Политическа партия АБВ тази година, когато организираме четвъртия интернационален енергиен конгрес, тази година фокусът, който сме избрали, е да бъде върху енергийната договорка, или ''Зеления договор'', или ''Зеления пакт'', както и да се превежда на български език. И най-важното: какво ще бъде отражението му за България. Тоест, по какъв метод той ще даде отражение освен върху енергетиката, а върху стопанската система, върху живота на всеки един българин, тъй като има едно неправилно разбиране, че енергетиката е нещо доста елитарно, че то е единствено за специалисти. Едва ли не, когато става дума за енергетика - хората не ги вълнува толкоз доста. Но енергетиката е част от нашия всекидневен живот'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ зам.-председателят на Политическа партия АБВ Любомира Ганчева, като мотивът за думите ѝ е идният четвърти интернационален енергиен конгрес.

''Това какви цени ще имаме на електрическата енергия, това какъв брой ще бъде налична тя, това какви цени ще имаме за отопление... всичко това зависи от решенията, които се взимат в бранш ''Енергетика''. Ние от Политическа партия АБВ постоянно сме били извънредно поредни в тази посока'', сподели още Любомира Ганчева.

''Изключително притеснително за мен е, че се разяснява сега този проблем: за какво държавното управление подкрепя действието на Топлоелектрическа централа ''Марица Изток 2''. Но не се разяснява за какво досега страната подпомагаше действието и работата на Топлоелектрическа централа ''Марица Изток 1'' и Топлоелектрическа централа ''Марица Изток 3''. Ние от АБВ постоянно сме били против тези двойни стандарти - против това ти да извадиш един факт и да искаш съответни ограничения, в тази ситуация оставки, тъкмо от него, а да не гледаш нещата в целокупност. Отделният въпрос е: има ли потребност сега българската енергетика от действието на ТЕЦ-овете, т.нар, тези централи? Отговорът е - да. Ще ни наложи ли Европейският съюз да ги затворим в границите на десетилетие? Вероятно да. Но не сме готови. Кое ще направи тези заместващи мощности? Все още няма изясненост, ще се случи ли да вземем за пример планът АЕЦ ''Белене''. Нещо, което ние от АБВ поредно, за петте години от нашето битие, сме се борили, тъй като той е необходим на българската енергетика, оттова и на стопанската система, и на бита'', съобщи ощe Ганчева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР