''Кредитният рейтинг струва пари. Moody`s е компания, за чиито анализи

...
''Кредитният рейтинг струва пари. Moody`s е компания, за чиито анализи
Коментари Харесай

Икономист разби Борисов и хвалбите му за кредитния ни рейтинг

''Кредитният рейтинг коства пари. Moody`s е компания, за чиито разбори се заплаща. Този рейтинг се мери, когато една страна желае да вземе нов кредитен дълг. Ако си спомняте, страната ни усили скоро лимита си. Целта може да е нов заем. Няма по какъв начин да не се запитаме дали поради това е поръчан този нов рейтинг. Една от опциите е анонимният гарант на рейтинга да чака страната ни да издаде нови облигации''. Това съобщи икономистът Пламен Данаилов в предаването " Честно казано с Люба Кулезич ", което се излъчва по ТВ Евроком. Той разяснява тематиката за кредитния рейтинг на страната ни, която министър-председателят на България - Бойко Борисов, дружно с финансовия министър - Кирил Ананиев, разискаха поседнали на пънчета в Родопите.

" Важният въпрос е какво значи нарасналият кредитен рейтинг и изобщо има ли значение този рейтинг. Ако имаше такова значение, за какво вложителите заобикалят България?. Само един образец – Гърция е с по-нисък кредитен рейтинг, с по-високи налози, с по-висока цена на електричеството, само че компанията Майкрософт избра съседката ни. Турция също е с по-нисък рейтинг, само че Фолксваген ги избра за тяхната инвестиция. Сърбия и Румъния също са с по-нисък кредитен рейтинг, само че у тях задграничните вложения порастват. Чуждестранните вложения са значими, тъй като подвигат равнището на образованието в страната и благосъстоянието ѝ. В Румъния минималната заплата е 915 лева ", разясни икономистът.

" Ние не получихме пояснение за какво се усили лимитът на заема, който може да вземе страната ни. ", сподели още Данаилов.

" Рейтинг не се яде. Това няма да докара до повишение на икономическите вероятности и благосъстоянието на нацията като цяло. Матриците, с които работят тези организации не регистрират равнищата на корупция и метода на работа на институциите в страните. ", добави той.

Целия диалог с икономиста Пламен Данаилов можете да изгледате след 1:00:52 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР