38% от представителите на поколението Z и милениалите смятат, че

...
38% от представителите на поколението Z и милениалите смятат, че
Коментари Харесай

Защо поколението Z мрази икономиката

38% от представителите на поколението Z и милениалите считат, че им е по-трудно да се усещат финансово сигурни, в сравнение с е било за техните родители на същата възраст.

Според тях, това значително се дължи на стопанската система, се споделя в изводите на нов отчет на Bankrate.

В изискванията на по-високи разноски за живот 53% от работещите от Поколението Z са декларирали, че имат странична работа – повече от всяко друго потомство, с цел да могат да покриват месечните си разноски. И все по-малко икономисват за бъдещето.

" Със сигурност е по-тежко ", споделя Лорънс Котликоф, професор по стопанска система в Бостънския университет и президент на компанията MaxiFi, която предлага програмен продукт за финансово обмисляне.

" Родителите би трябвало да осъзнаят, че децата им са в неволя. "

Неотдавнашният растеж на инфлацията в действителност затрудни младото потомство. Според друго изследване на Bank of America 53%, от представителите на Zers споделят, че по-високите разноски са спънка за финансовия им триумф.

В допълнение към възходящите разноски за храна и жилище, милениалите и Z са изправени пред други финансови провокации, които техните родители не са имали като млади.

Приблизително три четвърти от американците от поколението Z декларират, че днешната стопанска система ги кара да се двоумят дали да си слагат дълготрайни финансови цели, а две трети споделят, че може би в никакъв случай няма да имат задоволително спестявания за пенсиониране, сочи друго изследване на Intuit за показателя на благосъстоянието.

" На по-младите в действителност не им е елементарно в тази стопанска система ", споделя Сара Фостър, анализатор в Bankrate.

Поколението Z обаче има забележителното преимущество, когато става въпрос за икономисване за дълготрайни цели като пенсиониране, добави тя.

" Дайте приоритет на вложението в себе си, изплащането на задълженията и извличането на изгоди от комплицираната рента, като спестявате както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект ", поучава Фостър.

Колкото по-рано започнете, толкоз повече ще се възползвате от комплицираната рента, при която извоюваните пари се реинвестират и печелят още повече.

Мат Шулц, основен кредитен анализатор на LendingTree, неотдавна съобщи пред CNBC, че няма магическо деяние, само че има няколко финансови навика, които се отплащат.

" Повечето правила към спестяването не са супер комплицирани, само че това не значи, че са лесни за осъществяване.

Точно както при здравословния метод на живот, става дума за това да вършиме верните неща още веднъж и още веднъж с течение на времето и да имате самообладание. ", добавя специалистът.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР