372 от местата, където могат да се закупят винетки, работят

...
372 от местата, където могат да се закупят винетки, работят
Коментари Харесай

Много Важна Информация От Апи За Новите Винетки През 2018, Огромна Промяна! Да Не Сте Посмели Да Забравите Да Направите Това

372 от местата, където могат да се закупят винетки, работят непрекъснато. Това са огромните бензиностанции, офисите на " Български пощи ", регионалните пътни ръководства и гранично контролно-пропускателните пунктове.

В дистрибуторската мрежа сега има над 2 млн. винетки. От тях 900 хиляди бр. са годишни за леки коли.

До края на януари по пунктовете ще има 5 млн. броя. На страницата на организацията има цялостен лист с местата, от където може да се закупи винетен стикер.

Крайният период на годност на годишните винетки за 2017 година е 31 януари 2018 година

За първи път годишната винетка за всички транспортни средства ще важи за период от една година от датата на пазаруването й. Например, закупена на 3 март 2018 година винетка ще важи до 2 март 2019 година При покупката от АПИ поучават да се изиска и касова записка с вписан регистрационен номер на транспортното средство и да се пази касовия бон.

До края на ноември 2017 година са продадени 6 985 024 винетки. Начислените доходи са 338 619 953 лева От събраните досега 338 млн. лева, близо 244 млн. лева са от водачите на леки коли, а към 95 млн. лева от камионите над 3,5 тона.

От АПИ подчертават, че за трета поредна година, цените на всички винетки за леки коли са непроменени. Годишната е 97 лева, месечната 30 лева, а седмичната 15 лв..

От тази година за пръв път има и тримесечна винетка за леките коли, която коства 54 лева По този метод мотористите и водачите, които ръководят колите си най-вече през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят непрекъснато в страната, да употребяват по-краткосрочен стикер.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР