37 заразени новите случаи на коронавирус в България, така общият

...
37 заразени новите случаи на коронавирус в България, така общият
Коментари Харесай

37 са новите случаи на коронавирус, изписаните са 25


37 инфектирани новите случаи на ковид в България, по този начин общият брой на случаите доближи 449, заяви началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Има още петима изписани пациенти, за които е потвърдено, че са се изчистили от вируса – трима в Бургас, един мъж в Шумен и един в Перник. Излекуваните към този момент са общо 25 души.

Смъртната случаи станаха 10, откакто двама мъже – в Кюстендил и в „ Пирогов “ починаха през вчерашния ден. 40-годишният пациент от София най-вероятно не е умрял в резултат на коронавирусна зараза, а поради белодробна емболия.

Средната възраст на умрелите е 61 години. Броят на приетите в болница е 167 души, 17 са в интензивно поделение.

Имаме първи резултати от депутатските проби, има две съмнителни във ВМА и те ще би трябвало да се потвърдят. В другата болница всички проби са негативни. Днес не престават тестванията с личния състав, който работи в Народното събрание, изясни началникът на оперативния щаб.

Все още стъписването по места е огромно и ние получаваме информация, че РЗИ не на всички места работи задоволително бързо и отговорно. Затова предлагаме по-активни дейности, съобщи ген. Мутафчийски като коментар на случаите, в които хора се оплакват, че не им се обръща задоволително внимание, макар че са със признаци на пневмония и подозрения за ковид.

Мутафчийки добави, че към този момент са тествани първите бройки от служителите на реда, работещи на първа линия при ограничение на ковид. Всички направени проби до момента са негативни. Отрицателни са и пробите, които са взети от военнослужещи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР