37-метрова рисунка на къдроглав пеликат се появи на стената на

...
37-метрова рисунка на къдроглав пеликат се появи на стената на
Коментари Харесай

Птица с кауза: 37-метров пеликан „кацна” на поликлиника в Бургас

37-метрова рисунка на къдроглав пеликат се появи на стената на Трета поликлиника в Бургас. Стенописът е дело на стрийт художниците Даниел Дубаров и Николай Димитров от SuperGТeam.

Авторите на рисунките споделят, че задачата е да се притегли вниманието на хората към опазването на птиците, които гнездят в Атанасовското езеро в Бургас.

„ Искахме да обхванем цялата стена в подобен аспект, че да забавно на фена и да се усеща в градската среда, да въздейства на хората ”, показа за DarikNews.bg стрийт художникът Даниел Дубаров.



Вторият създател Николай Димитров показа , че това е един стенна живопис с идея.

Искаме да насочим вниманието на хората в посока да съхраним опазването и популацията на къдроглавия пеликан , който в Бургас се среща целогодишно, дружно с розовия пеликан ”, показа Николай.

От Фондация „ Биоразнообразие ” оповестиха, че с този стенна живопис стартират дарителска акция за набиране на средства за консервационни действия в Атанасовското езеро.



Гостите на спонтанното улично шоу имаха опция да се срещнат на място с живота на пеликаните.

„ Пеликаните са емблематичен тип за нашия град. Знаете, че на последък огромен спор има, гларусът ли е по-представителен или пеликана, само че ние имаме вяра, че пеликанът дефинира образа на Бургас ”, съобщи Радостина Ценова от фондация „ Биоразнообразие ”.

Днес беше инсталирана и табела с QR код. При сканирането му пеликанът разперва крила.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР