37-годишен мъж е блъснал и убил с кола 15-годишно момче,

...
37-годишен мъж е блъснал и убил с кола 15-годишно момче,
Коментари Харесай

Шофьор с 2 промила алкохол уби 15-годишно момче не пешеходна пътека в София

37-годишен мъж е блъснал и умъртвил с кола 15-годишно момче, което е пресичало на пешеходна пътека в София в събота вечерта, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Инцидентът е станал на кръстовището на централните улици ”Ген. Гурко ” и ”Цар Иван Шишман ” към 21,15 ч. Според очевидци водачът се е движел с доста висока скорост, когато е прегазил преминаващия възпитаник. Посетителите на близкото заведение станали директни очевидци на случая.

Екипът на пристигналата на място кола за спешна помощ установил гибелта на момчето.

Шофьорът е арестуван и с дрегер е открито, че е карал с 2,08 промила алкохол в кръвта, пробата за опиати е бил негативен. Той е дал и кръвна проба, резултатите от която се чакат.

От прокуратурата оповестиха пред Българска телеграфна агенция, че в неделя ще му бъзе повдигнато обвиняване и карцерът му ще бъде продължен на 72 часа. След приключването им ще бъде поискано съдът да му наложи непрекъснат арест.

По информация на Българска национална телевизия мъжът се споделя Петър Тодоров и от 2005 година насам има пет нарушавания, регистрирани от КАТ. Едно от тях е за превишена скорост.

По време на злополуката с него в колата са пътували дете и жена, която също е дала показания пред полицията.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР