37 деца са в риск от отпадане от учебните заведения

...
37 деца са в риск от отпадане от учебните заведения
Коментари Харесай

37 деца са в риск от отпадане от училище във Видин и Ново село

37 деца са в риск от отпадане от образователните заведения в общините Видин и Ново село, сподели за Радио „ Фокус “ – Видин Маргарита Маркова, шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Видин. Тя уточни, че обществени служащи са включени в екипите, които са одобрени от РУО – Видин за обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници.
„ Проблемите са доста и не са свързани единствено с обгръщането, само че и със задържането на децата в учебно заведение. За да запазят паралелките си, шефовете изготвят описи с деца, които съвсем не посещават образователните часове “, съобщи Маргарита Маркова. Тя уточни, че обществените служащи срещат големи компликации, тъй като огромна част от хората, които разчитат на обществени помощи, са необразовани.
„ Говорим за хора на възраст от 20 до 40 години. Някои от тях имат дипломи за приключена степен на обучение. Не могат да четат, някои не могат да пишат. Диктуваме писмен знак по писмен знак, когато би трябвало да попълнят саморъчно документ, да вземем за пример за промяна на банка. Как могат тези хора да се осъществят на трудовия пазар, това е съвсем невероятно за тях “, сподели Маргарита Маркова. Директорът на „ Социално подкрепяне “ – Видин добави, че децата понижават във видинските общини и в това време грамотността не се покачва, в противен случай – става по-голяма.
„ Ще има проблеми при обгръщането на децата към просветителната система, ще би трябвало да се работи и с психолози. Но това е последният ни късмет да създадем по този начин, че тези деца да не останат необразовани “, сподели Маргарита Маркова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР