37 българи и членове на техните семейства са потърсили съдействие

...
37 българи и членове на техните семейства са потърсили съдействие
Коментари Харесай

Българи искат да се евакуират от Ивицата Газа, но в момента това е невъзможно

37 българи и членове на техните фамилии са потърсили подпомагане от Министерството на външните работи за изтегляне от региона на линията Газа. Това все още обаче не е допустимо, излиза наяве от известие на ведомството.

От там изясняват, че са в непрекъсната връзка с дипломатическите представителства на България в Тел Авив, Кайро и Рамалла, като в тясна съгласуваност с други държави-членки на Европейски Съюз и се търсят благоприятни условия за тяхната евакуация.

Евакуацията им все още не е допустима защото граничните пунктове там са затворени.

Списъкът на българите и техните близки, които желаят да бъдат евакуирани, е предаден на управляващите на Израел и Египет. Те би трябвало да дадат позволение за извеждането им, когато това е допустимо.

" Дипломатическото ни посланичество в Рамалла и посолството в Кайро са в непрекъснат контакт със фамилиите на нашите сънародници, и са в подготвеност да им окажат подпомагане за извеждане от Газа и прекосяването им в Египет, когато това е допустимо ", прецизират от ведомството.

Относно появили се изявления в непознати медии за похитен български жител от палестинската формация,,Хамас‘‘, Министерството на външните работи осведоми, че до този миг във ведомството не е постъпвала такава информация.

Посолството на България в Тел Авив е в непрекъснат контакт с израелските управляващи и продължава да следи тематиката, споделят още от Министерство на външните работи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР