3644 земеделски стопани, които досега попадаха в обхвата на необлагодетелствани

...
3644 земеделски стопани, които досега попадаха в обхвата на необлагодетелствани
Коментари Харесай

Танева обяви как държавата ще подпомогне земеделските стопани

" 3644 аграрни стопани, които до момента попадаха в обсега на необлагодетелствани региони, само че които отпаднаха с предефинирането, първо ще получат обезщетително заплащане още веднъж в размер на 25 евро на хектар, без рестриктивните мерки, които бяха за равнищата на заплащания съгласно размера на декарите.
Това разгласи на ексклузивен брифинг в Министерски съвет министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.
Земеделският производител Красимир Кунчев показал пакет от 6 ограничения още на 13 март, които в условия на ковид би трябвало да се вземат, с цел да не се допусне продоволствена рецесия в страната.
Предложението е да се подкрепят земеделските производители на зеленчуци въз основата на приходите им, не въз основата на декари.
Малките производители по този метод, ще имат интерес да издават фактури, с цел да могат да получат помощи.

" Добрата вест е, че Екологичен потенциал за през вчерашния ден гласоподава в Комисията по земеделието включването на това заплащане като допустимо и за предходния интервал, който е една плюс една година ", уточни министър Танева.
Тя разясни, че това е самодейност на България, която с помощта на всичките ни депутати в Екологичен потенциал съумя да мине на комисия през вчерашния ден. " Искам да изкажа признателност на европейските депутати и събраната поддръжка. Това касае 3644 стопани, които бяха в остарелия обсег на необлагодетелстваните регион ", разяснява още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР