360 кандидати от 21 партии и коалиции и един независим

...
360 кандидати от 21 партии и коалиции и един независим
Коментари Харесай

Кои са кандидатите за депутати във Варна

360 претенденти от 21 партии и обединения и един самостоятелен ще вземат участие на парламентарния избор във Варненски гласоподавател регион. Те ще се борят за 16 места в 49-то Народно събрания, откакто мандатите за Варна бяха увеличени с един.

Петимата варненски депутати на ГЕРБ в последния парламент отново са на първите пет места в листата, като има единствено леко разбъркване. Водач още веднъж е зам.-председателят на партията Даниел Митов, а след него е някогашният състезателен министър Красен Кралев. Славена Точева този път е трета, а след нея са Павел Христов и Бранимир Балачев. Шестата позиция е непокътната за съдружния сътрудник от Съюз на демократичните сили, чиято номинация отново е Медиха Хамза. На изборите за 48-то Народно заседание листата на обединението получи близо 48 400 гласа.

Тогава „ Продължаваме Промяната ” и „ Демократична България ”, които в този момент се явяват дружно на изборите, получиха надлежно близо 34 хиляди и 11 хиляди гласа и сумарно 5 мандата. Листата на обединението се води от някогашния министър на нововъведенията в кабинета „ Петков ” Даниел Лорер, който беше лидер на последните два вота. След него е общинският консултант в морския град Ивайло Митковски. На идващите три места са досегашните варненски депутати от „ Продължаваме Промяната ” Калоян Икономов, Антон Тонев и Снежана Апостолова. Шестото място е за някогашния народен представител от „ ИТН ” Кирил Симеонов. Следващите в листата са Стела Николова, която беше част от 45-то и 46-то Народно събрание, и някогашният регионален шеф на Варна Благомир Коцев.

Трета политическа мощ на предходните избори във Варна стана „ Възраждане ” с близо 21 хиляди гласа, които бяха задоволителни за два мандата. По традиция листата се оглавява от водача на партията Костадин Костадинов. Той е лидер и в София, откъдето избра да влезе в предходния парламент. На втора позиция е Коста Стоянов, който беше народен представител в предходния парламент, а трети е студентът Светослав Тодоров.

Водач на листата на Българска социалистическа партия още веднъж е Борислав Гуцанов, който в последното Народно заседание беше единственият варненски народен представител на партията. Тогава за нейната листа гласоподаваха по-малко от 12 000 души. Няма смяна и в подредбата на идващите претенденти – втори е ръководителят на Градския съвет Павел Раличков, следван от някогашния кмет на Провадия Филчо Филев.

Най-голямата изненада е в листата на Движение за права и свободи. В нея не попадна Ерджан Ебатин, който беше депутат в шест следващи Народното събрание. За лидер е издигната някогашната евродепутатка Филиз Хюсменова, а след нея е регионалният водач на партията Сали Табаков. На последният избор Движение за права и свободи получи 8 600 гласа във Варна.

След нея с 1 000 гласа по-малко остана „ Български напредък ”. За идните избори от партията залагат на нов лидер. Това е Диан Драганов.

На втори следващи избори зам.-председателят на „ ИТН ” Тошко Йорданов оглавява листата във Варна, която предходната есен събра под 6 700 гласа.

Мая Манолова ще е лидер на листите на „ Левицата ” във Варна и София.

Като самостоятелен претендент на изборите ще взе участие водачът на партия „ Воля ” Веселин Марешки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР