36-те депутати от Продължаваме промяната се опитват да окупират всички

...
36-те депутати от Продължаваме промяната се опитват да окупират всички
Коментари Харесай

Румен Христов: ПП се опитват да окупират властта, дано не ни изчерпат търпението

36-те депутати от " Продължаваме промяната " се пробват да окупират всички властови позиции и дават доста неразбираеми сигнали. Това разяснява в " Денят стартира " водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

" Нека, само че както се споделя, несъмнено ще си счупят главата. Нашето подпомагане е, че подкрепихме държавното управление, опитахме се да подадем специалисти. Вярвам, че по Конституция овластената персона е министър-председателят, само че предлагайки кандидатури, ние искахме да помогнем, а не да се борим за тези места ".

Христов счита, че и в групата на ГЕРБ-СДС, и в тази на ПП-ДБ има доста по-добри специалисти, в сравнение с сегашните министри. Министерският пост е политически пост, надлежно и министрите са политически лица, съобщи Христов

" Оправданието " не желая хора, които към този момент сме управлявали " - ами господин Денков и той е управлявал като министър. Много неразбираеми неща и неразбираеми сигнали - да не ни изчерпат търпението се надявам ".

На въпрос какво би се случило при подобен сюжет, Христов съобщи: " бламиране на държавно управление, какво може да се случи? "

Той разяснява и разногласието към основаването на комисия за имунитетите. Въпреки че няма определен ръководител, сходно на останалите, тя също ще бъде свиквана от ръководителя на Народното събрание. По думите на Христов е традиция желаните имунитети да бъдат обсъждани в комисия и по-късно да се внася предложение за свалянето им.

Христов уточни, че неразбирателствата сред ръководещото болшинство ще забавят и диалозите за регулаторите

" Ние не можем да се разберем за парламентарните комисии и до момента в който не реализираме някакво съгласие, ще вървят мъчно диалозите за регулаторните органи, Висш съдебен съвет, инспектората и т.н ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР