В момента има едно ново мнозинство по отношение на регулаторите

...
В момента има едно ново мнозинство по отношение на регулаторите
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: В момента има ново мнозинство по отношение на регулаторите

В момента има едно ново болшинство във връзка с регулаторите и то не е прикрито. Всеки може да пресметна доста добре какво се случва в Народното събрание - това сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от ПГ на ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Той даде образец за гласуването на Делян Пеевски в конституционната комисия.

" Ние бяхме декларирали от дълго време, че не желаеме по никакъв метод да има водещи лица и ярки политически фигури в конституционна комисия. Господин Пеевски беше определен с гласовете на Движение за права и свободи, на ГЕРБ и на " Възраждане ". Ето това не желаеме да става, тъй като сега регулаторите ще бъдат определени по същия метод. Но това е фундаментално за страната, тъй като предопределя бъдещето в идващите 5-7 години ", изясни Мирчев.

По думите му, Мария Габриел работи доста добре с Николай Денков в държавното управление и към този момент има първите положителни резултати.

" Когато се избират регулаторите е извънредно значимо е да го има този общ ръб и да се избере не партийна квота и не 36 индивида да изберат, а да се изберат на база, в това число и на публичен диалог, верните хора, а не верните партийци, а верните, които ще свършат работа. Виждали сме какво значи, когато министър председателят назначава регулаторите и ги управлява ", уточни Ивайло Мирчев.

Той добави, че дейностите на ГЕРБ в Народното събрание демонстрират единствено едно - те са в страховит синхрон с Движение за права и свободи и с " Възраждане ".

Мирчев сподели още, че с цялостно единогласие са дали своят вот през вчерашния ден декларацията със 7 точки, която Кирил Петков е показал и не е имало нито един, който да е бил на друго мнение.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР