36-мата шофьори от голяма пловдивска транспортна фирма, които бяха спасени

...
36-мата шофьори от голяма пловдивска транспортна фирма, които бяха спасени
Коментари Харесай

Част от спасените на горелия кораб българи вече пътуват към България

36-мата водачи от огромна пловдивска транспортна компания, които бяха избавени от ферибота към този момент пътуват към България с рейс от Игуменица. Транспортът е обезпечен от техния шеф. Българският консул в Солун е подсигурил, че всички, които са останали без документи ще могат безпроблемно да минат границата.

Последният изваден от горящия ферибот българин е Алекси Пенев, на 64 години. Той прекара повече от 10 часа дружно с турски водач на тир в помещение в задната част на кораба, до което достъпът е бил неосъществим поради пламъците. Спасителите стигат до него с помощта на информацията, която им подават от българска страна.

" Ние до последно държахме връзка с него по телефона и той споделя сътрудника се съобщи, очевидно е било в действителност доста ужасно. Били в помещение, в което влиза въздух извън, чист, самите управляващи започнаха обливане с вода, с цел да намалят температурата и те бяха се тормозили, че влиза вода при тях, мислеха че корабът потъва, само че добре че държахме връзка с водача и го информирахме какво се прави ", съобщи Илиан Филипов, притежател на транспортна компания.

В момента мъжът е настанен в болница. От компанията ще подсигурят психолог, който да работи с потърпевшите. Един от водачите описа за Българска национална телевизия, че са изплашени от претърпяното. Благодарни са на екипажа, който не е позволил никаква суматоха на борда.

" Около 30-40 минути цялата процедура и това е с помощта на екипажа, които работиха бързо, не позволиха никаква суматоха и безпорядък, с помощта на тях сме живи и здрави ", описа Румен Чолаков, водач.

Хората, които са останали без документи, ще минат границата с билета си от ферибота. В обществените мрежи се появиха фотоси на български жители, които са търсят от техните близки.

Автор: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР