36-годишният финландец Роберт Хелениус (30-3, 19 KO) по шокиращ за

...
36-годишният финландец Роберт Хелениус (30-3, 19 KO) по шокиращ за
Коментари Харесай

Шок! Хелениус нокаутира Ковнацки и стана претендент за титла на Джошуа

36-годишният финландец Роберт Хелениус (30-3, 19 KO) по фрапантен за всички метод нокаутира в четвъртия рунд считания за любимец и един от най-прогресиращите боксьори в тежка категория Адам Ковнацки (20-1, 15 KO). 30-годишният поляк се наслаждаваше на чудесно конструктирана професионална кариера досега и заслужи пред лична аудитория да се изправи в двубой с рисков, само че по-ниско класен противник, за правото да стане кандидат за купата на Световната боксова асоциация.

Wow! The Nordic Nightmare drops and stops Kownacki in the 4th!! #boxing pic.twitter.com/jg9u1WV1Vp
— Fuckie Chinster (@Daily_Bruise) March 8, 2020 Пределното предпочитание на Ковнацки да нокаутира съперника си обаче му изигра неприятна смешка и вместо да организира борбата по-стратегически и да продължи да записва попадения в задачата, той потегли да нокаутира съперника си. Ковнацки бе притиснал Хелениус до въжетата, само че стана жертва на желязната контрираща десница и загуби равновесие, падайки в четвъртия рунд. Реферът Дейв Фийлдс не отсъди нокдаун, тъй като реши, че полякът се е спънал, само че имаше учредения да се счита, че ударът е предизвикал загубата на баланс.

HUGE SHOCK

Robert Helenius stops unbeaten Heavyweight Adam Kownacki in round 4 tonight! pic.twitter.com/cpbQbqNYPy
— All Of The Belts (@AllOfTheBelts) March 8, 2020 В последна сметка Хелениус продължи да засипва разтърсения поляк с леви и десни крошета, а Ковнацки не можа да се отбрани по никакъв метод. Така в 1:08 минута на рунда реферът Фийлдс се намеси и маркира техническия нокаут.

Изненадващо в този момент 36-годишният Хелениус е кандидат за международната купа на WBA, принадлежаща все още на Антъни Джошуа. Спорно е обаче по кое време финландецът ще получи непредвидения си късмет да се качи на най-голямата допустима сцена на този късен стадий от кариерата си. Джошуа първо ще се бие с Кубрат Пулев, след това го чака или реванш против българина (ако загуби), или сплотяващ мегасблъсък с първенеца на WBC Тайсън Фюри, който също ще е привързан с клаузи за реванш, тъй че въобще не е ясно по кое време ще пристигна редът на Хелениус.

Ковнацки загуби огромната си опция да стигне върха и развиването му ще би трябвало да претърпи застой, защото би било необичайно да получи реванш от Хелениус за мястото на първи кандидат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР