353 служители на правоохранителните органи на Казахстан са станали жертви

...
353 служители на правоохранителните органи на Казахстан са станали жертви
Коментари Харесай

Казахстан пламна: 12 служители на реда са убити при бунтове и погроми

353 чиновници на правоохранителните органи на Казахстан са станали жертви на конфликти с протестиращи в в най-големият град на страната - Алмати. 12 от тях са били убити, заяви телевизионният канал Хабар-24, представен от.

Казахстански медии настояват, че един от убитите е бил обезглавен. В страната от няколко дни има яростни митинги, довели до безредици в някои от най-големите градове на някогашната руска република. Те са определяни от управляващите като " терористични ".
Όχημα χωρίς διακριτικά δίνει όπλα σε απλούς πολίτες του Καζακστάν.. τα πράγματα δε φαίνονται καλά
— george akridopoulos (@GAkridopoulos)
По данните на държавните сили сега в Алмати се организира антитерористична интервенция. Вчера президентът Касъм-Жомарт Токаев разгласи изключително състояние в цялата страна за интервал от две седмици, а държавното управление подаде оставка.

Според Министерство на вътрешните работи на Казахстан оповестява, че интервенцията се усложнява от обстоятелството, че терористите " се крият зад цивилните като жив щит ".

На 2 януари започнаха протестни акции в няколко града на Казахстан. По-късно те се популяризират в други градове, в това число Алмати. Вчера те ескалираха в протести и погроми, съпроводени от грабежи и набези против държавни институции . В резултат на това повече от хиляда души бяха ранени, има и смъртни случаи.
 
Russia-Allied Forces to Intervene as Unrest Sweeps Kazakhstan
— Adam Zdrojkowski (@admz767671) Президентът Токаев се обърна за помощ към Организацията на контракта за групова сигурност. Първите елементи на миротворците към този момент са почнали да извършват задачата си в Казахстан. Много от летищата на страната стопираха работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР