352-ма абсолвенти от Факултета по медицина на МУ-Варна се дипломираха

...
352-ма абсолвенти от Факултета по медицина на МУ-Варна се дипломираха
Коментари Харесай

352-ма абсолвенти от Факултета по медицина на МУ-Варна се дипломираха на тържествена церемония

352-ма абитуриенти от Факултета по медицина на МУ-Варна се дипломираха на тържествена гала в Двореца на културата и спорта, научи " Фокус ". Официалното събитие се състоя на 26.11.2022 година, а паралелно с българските си сътрудници, дипломите си получиха и представители на страните Англия, Германия, Индия, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Либия, Люксембург, Молдова, Намибия, Норвегия, Русия, Швеция и Япония, обучавали се в англоезичната стратегия по медицина. В българоезичната стратегия, с изключение на български студенти, се образоват и техни сътрудници от Северна Македония, Украйна и Руската Федерация.

Под звуците на студентския химн в залата бе посрещнато академичното управление на университета, дружно с членовете на университетския състав.

Mинистърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев  поздрави младите лекари, които поемат по своя професионален път.

Традиционно един от най-тържествените моменти в церемонията бе полагането на Хипократовата клетва. Дипломантите произнесоха клетвата, повтаряйки словата след декана проф. доктор Златислав Стоянов.

66 са отличниците на Випуск 2022 на Факултета по медицина. Всички те получиха парична премия от ректора на МУ- Варна, както и почетен знак на Факултета по медицина. Техните дипломи връчи персонално ректорът на университета проф. доктор Валентин Игнатов. Той се обърна към всички завършващи с думите: " Днес е специфичен ден, който ще помните до края на живота си. Пожелавам ви да сте здрави и предани на здравната специалност по този начин, че в края на вашата професионална кариера, когато си дадете равносметка за миналото време, да кажете с горделивост: Аз изпълних своята клетва! "

Д-р Цветомила Кичукова е цялостният първенец на Випуск 2022 на Факултета по медицина. Тя получи оценката " Златен Хипократ ", парични награди от ректора и от кмета на град Варна господин Иван Портних.   " Сега е време да използван наученото в практиката, означи в словото си отличничката на випуска. На всички мои сътрудници поисквам отсега нататък да останат все по този начин стимулирани, целеустремени и жадни за познания, да реализират триумфи в персонален и професионален проект и не на последно място да имат вяра в себе си и своите благоприятни условия! ", сподели още доктор Кичукова.

Всички отличници получиха парична премия от ректора на университета и грамота " Отличник на Випуск 2022 ". На всички абитуриенти бяха подарени вратовръзки и шалчета с логото на Медицински университет – Варна и почетен знак на Факултета по медицина, както и електронен албум на Випуск 2022 на Медицински университет – Варна.

Парични награди от Българския лекарски съюз - Варна получиха Веселина Добрева-Чобанова, Ирена Мирчева и Илия-Пресиян Георгиев.

Любими преподаватели за българоезично образование в предклиника е  ас. доктор Радослав Христов Спасов от Катедра " Анатомия и клетъчна биология " и Клиника - доцент доктор Явор Кашлов от Катедра " Пропедевтика на вътрешните заболявания ". Дипломантите по Медицина, англоезично образование са избрали за собствен Любим учител от предклиника проф. доктор Антон Тончев от Катедра Анатомия и клетъчна биология и от клиника   - гл.ас. доктор Мартина Стоева.

Тази година премията за най-високи достижения в региона на науката по време на следването на името на бележития варненски доктор доктор Никола Василев Сираков се присъди на доктор Габриела Томова. Паричната премия от името на фамилията на доктор Сираков и диплом връчи доцент доктор Николай Сапунджиев.

Председателят на Студентския съвет господин Божидар Касабов връчи почетни плакети и грамоти за дейна студентска активност през годините на образование и високи заслуги в построяването и развиването на актуалния образ на Студентски съвет в МУ-Варна на седем абитуриенти от компетентност " Медицина ". Награди получиха     Светослав  Стоянов,  Даниелсон Бернардо Коше, Илиян Василев, Веселина Добрева, Георги Бошев, Илия-Пресиян Георгиев  и Мариян Коцев.

По традиция, от няколко години се награждават задгранични студенти, участвали  интензивно в студентска активност по време на своето образование във Факултета по медицина, за отдаденост и показани високи резултати в обучителния развой. Проф. доктор Златислав Стоянов връчи Наградата на Декана на Факултета по медицина  на Лукас  Фабариус  от Германия, Беате  Йесудасан от Индия, Джонатан Пахафо Шеефени от Намибия и Брито Бейби Перепадан от Ирландия.

Музикални поздрави към завършващите студенти бяха осъществяванията на проф. доктор Вилиян Платиканов, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване във варненската университетска болница " Св. Марина " и учител в МУ-Варна, Моника Парушева, Стефан Трифонов, второкурсник от компетентност Дентална медицина, студентките близначки от компетентност Медицина Мерлин и Нермин, както и танцьорите от Студентски танцов състав " Диана " при Медицински университет - Варна с живописен началник и хореограф Диана Димитрова.

Освен за българското опазване на здравето, младите лекари, които се дипломираха в Двореца на културата и спорта ще се отпряват още към 17 страни по света, с цел да поемат своята задача в грижата за човешкото здраве.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР